Fotball

Usain Bolt: – Jeg vil bli en av de 50 beste fotballspillerne i verden

OL-legenden har store ambisjoner.

Usain Bolt er tidenes beste 100-meterløper. Nå har han lyst til å herje i en ny idrett.

Usain Bolt ser slutten på friidrettskarrièren, men han senker ikke ambisjonsnivået. Neste mål er å bli en av verdens beste fotballspillere.

Sprintlegenden fra Jamaica er blitt 30 år. Han har bestemt seg for å avslutte friidrettskarrièren etter VM i London i august. Hittil har han samlet åtte OL-gull, 11 VM-gull og en rekke verdensrekorder.

Han har aldri lagt skjul på sin store fotballinteresse, og har lenge snakket om at han vil prøve seg som fotballspiller, men han snakker i veldig store bokstaver overfor det franske bladet So Foot.

– Det er min ambisjon å bli en av de 50 beste spillerne i verden. Jeg vil bli en angriper som scorer minst 20 mål i sesongen, sier han.

– Jeg håper jeg får sjansen til å spille fotball på høyeste nivå.

Les også

Usain Bolt skal trene med Bundesliga-klubb: – Det er hverken spøk eller billig markedsføring

Invitasjon

Favorittklubben hans er Manchester United, og han har sagt at det er hans drøm å spille for klubben, men han har et tilbud om å trene med Borussia Dortmund i september.

– Jeg elsker fotball, og tanken om å bli fotballspiller har vært i hodet mitt i mange år. De siste månedene har jeg snakket med klubber, og det har dukket opp muligheter, men noe konkret foreligger ikke i øyeblikket, sier Bolt til So Foot.

Borussia Dortmund har avvist antydninger om at invitasjonen til Bolt er et publisitetsstunt i samarbeid med Puma, som er utstyrsleverandør og sponsor for både klubben og sprintstjernen.

Les også

Slik startet eventyret: Et gratis måltid lokket frem vinneren i Usain Bolt

Fire år

– Vi får se om jeg er så god som jeg håper. Fotball er en fysisk krevende sport, og jeg er ikke veldig ung lenger, men jeg tror jeg kan spille godt i minst fire år, sier Bolt.

I intervjuet ble han spurt om han er villig til å spille i fransk 2. divisjon om han ikke får tilbud om noe bedre.

– Hvorfor ikke? Jeg ville gjøre det om jeg trenger det for å vise meg frem. Jeg må begynne et sted, men det må være et lag med ambisjoner.

(©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Væromslag skaper trøbbel i Oslo: Branner, vann i veien og trær som velter

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5