Fotball

Ajer om situasjonen i Skottland: - I Celtic er jeg fortsatt en snørrunge

To og et halvt år etter at han slo gjennom i eliteserien, er Kristoffer Ajer tatt ut på det norske U 21-landslaget.

Kristoffer Ajer på Celtic-trening tidligere i høst sammen med lagkamerat Ryan Christie.
  • Steffen Stenersen

— Det er moro å bli tatt ut. Det viser at jeg har gjort mye riktig, sier Kristoffer Ajer.

Det er cirka fire måneder siden han takket for seg i Start, etter to og et halvt år i sørlandsklubben. Glasgow og den skotske storklubben Celtic var ny destinasjon, en kontrakt som ble signert mens Ronny Deila fortsatt var sjef i Celtic.

Deila er historie, Brendan Rodgers er nå sjef på Celtic Park.

Les også

Rekdal om landslaget: - De mangler ledere, vinnere og autoritet

— En sterk årgang

Når Fædrelandsvennen når han er han i Wien, på samling med U 21-laget for aller første gang. 18-åringen er godt fornøyd med å være tatt ut, men vil ikke si han er overrasket over at det har tatt så lang tid.

Luis Suarez og Kristoffer Ajer i duell da Barcelona og Celtic møttes til treningskamp i sommer.

— For meg har det vært bedre å være på et landslag der jeg får kamptrening, fremfor å være på benken på U 21. Det er en sterk årgang her, det er en grunn til at man skal spille playoff mot Serbia, sier Ajer.For spilletid har det ikke blitt mye av i Celtic denne sesongen. Ikke ett minutt med seniorfotball i offisiell kamp har det blitt. Men Ajer er ikke bekymret.

Brann-stjernen:

Les også

- Det å bli far blir det største i livet mitt. Men timingen er kanskje litt dårlig.

Kamptrening

— Jeg er veldig fornøyd med min første tid her. Det er et vanvittig opplegg rundt det fysiske og det tekniske. Jeg føler jeg har utviklet meg bra, og jeg har fått kjenne på hvordan miljøet er i en god britisk klubb, sier Ajer.

- Men jeg håper jo å spille meg inn på laget. Gjør jeg ikke det må jeg se på mulighetene for å få mer kamptrening. Men jeg har bare vært her i fire måneder, legger han til.

Ryktene har gått i hele høst om et eventuelt utlån for 18-åringen fra Rælingen. Brendan Rodgers sa følgende om Ajers situasjon i oktober:

Celtic-manager Brendan Rodgers liker det Ajer har vist den første tiden i Celtic.

— Det skal jeg vurdere. Det er en mulighet for at disse ønsker å spille. Jeg tror de, typer som Kristoffer, ville investere i disse seks månedene for å se hvordan vi jobber og hvordan forventningene er i Celtic. Men det kommer også til et punkt der de er avhengig av spilletid, men det må skje i den riktige klubben der de kan utvikle seg, sa Rodgers ifølge NTB.

Les også

Disse elleve spillerne ble drillet av Høgmo

— Det er litt annerledes i Norge, hvor man er for gammel når man er 18

Ajer selv utelukker ikke et utlån i januar:

- Det er ikke noe jeg er avhengig av. Hvis vi blir enig med klubben, samtidig som vi finner en klubb hvor jeg får spille og treningshverdagen samtidig er god nok, så kan det hende. Men i Celtic er jeg fortsatt en snørrunge. Det er litt annerledes fra Norge, hvor man er for gammel når man er 18. I storklubber som Celtic er du unggutt når du er 22, mener Ajer.

Han trives godt i Glasgow. Han bor fortsatt med foreldrene, etter jul er planen å bo alene. Han sier han har snakket med manager Brendan Rodgers, og får gode tilbakemeldinger.

- Tror Start kan gå rett opp

— Jeg har fått signaler på at de er meget fornøyde. De har visst fra starten at dette er et langtidsprosjekt. De bryr seg om meg og satser på meg. Rodgers snakker med meg under treningene, og han setter skyhøye krav. Jeg er meget fornøyd med hvordan det er, sier Ajer.

— Så får vi se hvordan ståa er i januar, sier han.

Han har fulgt med på begge sine norske klubber, Lillestrøm og Start, siden han dro fra Norge. Det ble en dramatisk sesongavslutning, men Ajer likte det han så mot slutten, spesielt fra Start.

- Det at vi hadde rykket ned visste vi da jeg dro også. Men jeg tror Start har et sterkt nok lag til å gå rett opp, sier Ajer.

Det norske U 21-landslaget møter Serbia til playoff om en plass i neste år EM i Polen. Kampstart er fredag 18.00.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Kristoffer Ajer
  3. Celtic FC