Fotball

Tar 165 kroner for Brann-treningskamp: Åsane-sjef forsvarer prisen som skaper sinne

— Vi er avhengige av inntekter.

MØTES IGJEN: Brann var i samme divisjon som Åsane i fjor. Nå møtes lagene igjen – til treningskamp der det koster 165 kroner for voksne å komme inn. Her fra fjorårets serieoppgjør.
  • Mads Bøyum

19. februar møtes Åsane og Brann til treningskamp i Vestlandshallen. Prisen for å komme inn? 165 kroner for voksne. Det skaper reaksjoner.

  • Jonas Grønner om å spille på Stadion: — Følelsene tar overhånd

— Jeg forstår at Åsane ønsker å ha denne treningskampen som en melkeku, at de er en klubb som trenger alle inntekter. Men 165 kroner for en treningskamp på vinteren – det er ikke fair, sier Roger Lillebøe-Hansen.

Han er leder i Branns supportergruppe Bataljonen. Grupperingen kaller prissettingen «uhørt» på Twitter, og har kontaktet begge de involverte klubbene for å gjøre sin mening om saken klar.

Det er Åsane som er kampens arrangør, og derfor ansvarlig for prisene. I sine mediekanaler får klubben det glatte lag fra en rekke interesserte.

— Jeg har ikke hørt noe direkte fra noen, men har hørt at det har vært reaksjoner i sosiale medier, sier Åsanes daglige leder, Nils Petter Lampe.

- Ikke urimelig

Han forteller at klubben har valgt å prise treningskampen som en vanlig seriekamp.

— Det synes vi ikke er urimelig når kampen er mot et eliteserielag, og det eliteserielaget er Brann. Vi har også kostnader forbundet med å leie Vestlandshallen, og noe mer ligger det ikke bak prissettingen, sier Lampe.

MØTES IGJEN: Brann og Vadim Demidov var i samme divisjon som Åsane i fjor. Nå møtes lagene igjen – til treningskamp der det koster 165 kroner for voksne å komme inn. Foto: Ørjan Deisz.

Han er tydelig på at Åsane er avhengige av å hente inntekter der de kan.— En kamp mot Brann kan gi inntekter som kommer godt med for oss. Vi vurderer det jo også til å være et spennende oppgjør, som en av få treningskamper for begge lag. Derfor håper vi på interesse for kampen, og mener altså ikke at det er urimelig å ta samme pris som til en seriekamp, gjentar Lampe.

- Men forstår du at mange reagerer på at en treningskamp koster det samme som en seriekamp?

— Ja, det har jeg forståelse og respekt for. Vi har i grunnen ikke reflektert så mye rundt prisene etter at vi satte dem, men kommer det reaksjoner direkte til oss, skal vi svare på dem, sier Lampe.

Brann: - Tilbakevendende tema

Brann har ingenting med prisene til Åsane-kampen å gjøre, men har likevel registrert reaksjonene med interesse.

— Det virker å være en tilbakevendende diskusjon rundt prising av treningskamper. Vi har mottatt en henvendelse fra supportere om dette temaet, og tar gjerne en prat om det, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann.

Hun sier at Bergens storklubb har for vane «å gi» arrangøransvaret av treningskamper mot dem til andre lokale klubber.

— Det er fordi vi vet at det å møte Brann kan gi klubbene sårt tiltrengte inntekter. Jeg tenker jo at en slik kamp også handler om å støtte en klubb, ikke bare om å se en kamp, sier Johannesen.

Brann har bare to treningskamper i Bergen denne vinteren. Den andre er mot Tromsø uken før seriestart i mars, og da er det Brann som arrangerer og bestemmer billettprisene. Disse er ennå ikke satt, fått BT opplyst.

Har satt opp prisen

Supportersjef Lillebøe-Hansen mener det er vanskelig å si om billettprisene gjør at mange til syvende og sist velger å holde seg hjemme under Åsane-kampen.

— Men på sosiale medier er det mange som har skrevet at de ikke gidder å gå på kamp til disse prisene, sier han.

Også den store supportergrupperingen Bergens Glade Gutter har gitt uttrykk for misnøye over prisene til treningskampen.

Da Åsane møtte Vard Haugesund tidligere i år, var billettprisen for voksne 100 kroner. Barne- og honnørbilletter koster 55 kroner i Åsane-Brann.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Åsane Fotball
  3. SK Brann