Fotball

Rosenborg må kutte mer enn planlagt

<p>Trond Alstad mener kutt på 30 millioner kroner neppe er nok i RBK.</p>

Trond Alstad
  • Roy Tommy Bråten

Sammen med konstituert daglig leder Tove Moe Dyrhaug, styreleder Terje Svendsen, og økonomiansvarlig Roar Munkvold startet den påtroppende lederen for personalutvikling i januar det som munnet ut i tidenes hestekur i Rosenborg Ballklub.

Men det som i forrige uke var 30 millioner i kostnadskutt og fjerning av 10 årsverk, kan med stor sikkerhet bli enda verre.

– Sannsynligvis må det gjøres mer enn vi det har foreslått.

– Hvorfor sa dere ikke det med en gang?

– Det kan hende vi ender på kostnadskutt på mer enn 30 millioner kroner. Men det er for tidlig å si akkurat nå. Det viktigste er at vi ser hva som er nødvendig å ha og ikke det som er «kjekt å ha». Og viser det seg at kuttet blir 25 millioner, så er jo det fint. Men mest sannsynlig blir det mer enn det vi har antydet, sier Alstad.

– Hvorfor kan dere ikke bruke noe av de 20 millioner kroner som kom fra salget av Mushaga Bakenga?

– Det blir som å tisse i buksa for å holde varmen. Vi må gjøre det som er nødvendig helt uten tanke på Bakenga-salget. Denne omstillingsprosessen må gå som planlagt, og det må skje nå.

  • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Samme ambisjon

Alstad er fortsatt utviklingsansvarlig i Total Consult, og følgelig ennå ikke ansatt i Rosenborg Ballklub. Men det tok kun snaue åtte måneder fra han sluttet i RBK i mars i fjor, til hans kompetanse og ekspertise ble ansett som uvurderlig i arbeidet med å omstille klubben. Derfor ble han hentet tilbake som et krav fra påtroppende daglig leder Hroar Stjernen.

Nå mener Alstad denne prosessen er nødvendig for at RBK har bærekraftig økonomi som er et hovedkrav.

– Tallene er klare. Vi er nødt til å ta foreta grep for å tilpasse inntektene til kostnadene. Noe annet går bare ikke. Organisasjonen må tilpasses inntektsnivået. Derfor blir det gjort grep som fører til andre arbeidsoppgaver for flere ansatte, fastslår han.

Han vet ikke i dag hvor mange som vil ta sluttpakke, og hvilke avdelinger som vil merke det mest. Men han er soleklar på at ambisjonen ikke trenger å være lavere med mindre penger og folk.

– Det er ikke noe i veien for at RBK skal ha en av de mest kompetente organisasjonene i Fotball-Europa. Det trenger ikke koste så veldig mye det. Det behøver heller ikke koste mye å skape en kultur. Det handler om å gjøre det rette og å være veloverveid i den retningen vi ønsker å gå. Det handler om ledelse og ledere som går i takt. Der er Hroar god, vurderer Trond Alstad.

Statistikksenter Eliteserien:

Overvåket

Selv om han har vært med på flere og veldig mye større omstillingsprosesser andre steder, blir det likevel helt annerledes denne gangen. Rett og slett fordi Rosenborg er Rosenborg.

– Du kan jo omtrent daglig lese eller høre hvordan du har det på jobben og hvordan det er på jobben. Her blir du overvåket hver eneste dag, og må være påpasselig på å gjøre alt rett. I Rosenborg kan vi ikke bevege oss mot hva som ikke er lov, men ligge godt innenfor. Vi blir ettergått i alt, og det er bra. Det gjør at vi hele tiden er på hugget, sier Alstad.

Les også

  1. Nå smiler Issah endelig igjen

  2. Frykter ikke Molde

  3. Molde vil kapre &laquo;Rosenborg-land&raquo;

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien