Fotball

Iskaldt videre

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=281790&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278218">NK Slaven — TIL 0-2 (1-4 sammenlagt)</a>:</strong> To iskalde avslutninger fra Sigurd Rushfeldts sendte TIL videre til play-off.</p>

Koprivnica, Kroatia 20090806:Tromsø feirer Sigurd Rushfeldt tv) sin 0-1 scoring mot Slaven Belupo under Europa League kampen i Koprivnica torsdag kveld.Foto: Aleksandar Djorovic / SCANPIX
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

GRADSKI STADION/KOPRIVNICA: Som ventet var det hjemmelaget som tok initiativet fra start, men TIL sto godt i mot og første kvarteret. Det nærmeste Slaven kom en stor sjanse var da Aljosa Vojnovic blåste ballen over mål fra 10 meters hold etter han hadde vendt av Tore Reginiussen.

Like etter gikk TIL i angrep og et innlegg fra Kevin Larsen droppet forbi Martin Knudsen og to Slaven-spillere. På 10 meters hold dukket Sigurd Rushfeldt opp på bakerste og banket ballen iskaldt i lengste hjørne. Da viste klokken 14 minutter.

Minuttet etterpå var Slaven i angrep, og et innlegg ble slått inn og en Slaven-spiller ruvet høyest i luften, men ballen skled av panna og ballen gikk til utspill for Sead Ramovic.

LES OGSÅ: Dødelig effektiv

I kampens 25. minutt fikk Slaven frispark i god posisjon, men TIL klarerte og Moldskred var på vei igjennom på en kontring og ble felt. Dermed gikk kampens første gule kort til Mateas Delic.

Derfra og ut skjedde det ikke så mye mer i 1. omgang. Moldskred var instrumental i angrep, og Slaven-spillerne måtte flere ganger ty til ulovligheter for å stoppe TIL-spissen. Likevel uteble sjansene fra frisparkene.

I 2. omgang kom stjernespiss hos Slaven, Bojan Vrucina inn. Det førte til mer fart i angrepet, og Slaven fikk to brukbare muligheter ved Aljosa Vojnovic på hodet og et skudd fra nevnte Vrucina som ble blokkert fra syv meter og ut til corner.

Men TIL forsvarte seg bra og etter en intens start klarte TIL å roe spillet og skape mer på kontringer, mens Slaven virket mer og mer kjørt.

I 77. minutt gjorde Miika Koppinen en livsviktig takling som forhindret scoring. Finnen fikk også frispark ettersom Franjo Tepuric kom for sent inn i taklingen.

I 82. minutt fikk TIL corner. Joel Lindpere slo ut i feltet, innbytter Douglas Sequeira headet ned til Sigurd Rushfeldt som nok en gang var iskald. Veteranen snudde seg på fem meter, og trillet ballen iskaldt i mål og sørget for å sette spikeren i kista.

Etter den andre scoringen skjedde det veldig lite og kampen ebbet ut på 0-2. Dermed fortsetter europacupeventyret for Tromsø som nå skal ut i play-off til gruppespillet i slutten av måneden etter triumfen i Kroatia.

 1. Les også

  - Ingen velspilt kamp

 2. Les også

  Reginiussen: &ndash; Stolt over prestasjonen

 3. Les også

  Husker du 1997?

 4. Les også

  FFK ut med flagget til topps

 5. Les også

  Dødelig effektiv

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5