Fotball

Her tangerer sensasjonslaget sin 30 år gamle rekord

Watford fikk en kalddusj, men hadde svar. Det ble Tottenhams bane i lokaloppgjøret.

Det ble gul og rød jubel på Vicarage Road, der Tottenham tapte sin første kamp for sesongen. Foto: Reuters

  • Marius Dahl

Watford 2–1 Tottenham

Brighton. Burnley. Crystal Palace. Og nå Tottenham.

Watford er så langt årets sensasjonslag, fire runder ut i Premier League-sesongen. At Liverpool og Chelsea har vunnet fire av fire kamper er én ting. At de gule og røde fra den lille byen nord for London, er noe annet.

Snuoperasjonen og 2–1-seieren mot tabellnabo Tottenham gjør at lille Watford har full pott og 12 poeng etter fire kamper. Det er utrolige tall for klubben som bare én gang har hatt fire seiere på rad i den øverste divisjonen. Det var i 1988–1989-sesongen.

Ut av ingenting

Dødballfoten til Jose Holebas serverte og Troy Deeney og Craig Cathcart vant sine dueller. Plutselig var lagkamerat Abdoulaye Doucourés selvmål bare en parantes.

Tottenham kunne - i likhet med motstander Watford - ta sin fjerde strake seier og utlikne Liverpool og Chelseas perfekte sesongstart. Dermed ble det kanskje ikke så overraskende en liten stillingskrig i solskinnet på Vicarage Road.

Les også

Tottenham-stjernen vant finalen han måtte vinne: Nå slipper han militærtjeneste

Ut av ingenting prikket Toby Alderweireld en utsøkt 60-meterspasning på hodet til Dele Alli, som headet følsomt like over Watford-målet fra 16 meter.

Klønete selvmål

Så svarte Watford. Hjemmelaget rullet opp og Troy Deeney knuste tre Tottenham-spillere i lufta etter at Darryl Janmaat hadde slått inn fra høyre. Dessverre for gultrøyene gikk headingen over Spurs-målet.

Til tross for få målsjanser, var det aldri riktig kjedelig i Watford. Tempoet i kampen var godt og lagene tok risiko. Og rett etter pause skulle kampen endelig få målet som kunne åpne opp lagene ytterligere.

Les også

Champions League-trekningen: Comeback på Old Trafford for Ronaldo

Alli og Lucas Moura skapte kaos i Watford-feltet og etter mye klabb og babb var Abdoulaye Doucouré uheldig og satte ballen i eget mål. Et av sesongens styggeste mål i favør Tottenham, som gikk opp i ledelsen etter 52 minutter. Spurs var i rute.

Snuoperasjonen

Men Watford hadde svar igjen og Deeney var definitivt ikke ferdig med å true Tottenhams flotte solskinssøndag.

Først sendte han Davinson Sanchez opp på tribunen med skulderen nede ved hjørneflagget og slo inn i feltet. Der var Alberwireld meget heldig da hans stuss bare traff egen stolpe.

Les også

Spissduoen sikret Arsenal sliteseier i svak kamp

Men bare minutter senere hadde Deeney marginene på sin side. Jose Holebas og Watford hadde fått frispark i flott innleggsposisjon idet kampuret hadde bikket 68 minutter. Frisparket ble - selvfølgelig - slått mot Deeney som forlenget den ned i Hugo Lloris' lengste hjørne. Da tok det av på Vicarage Road.

Utsøkt heading

Og Watford ville ha mer. De ville ha alt.

Hjemmelaget fortsatte kjøret og skaffet seg en ny dødball bare seks minutter senere. Igjen var Holebas servitør og hans hjørnespark ble prikket perfekt inn i Spurs-feltet, der Craig Cathcart på utsøkt vis headet ballen i krysset. Den gule og røde snuoperasjonen var komplett.

Tottenham presset på mot slutten, men fikk ingenting med seg fra Watford. Årets første Spurs-tap er et faktum.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sport/multimedias/ef81d1f9be90162f9afe7244bccf70a7/Pelt%2031.08