Fotball

Høglis råd til NFF-toppene: - Rydd opp

For å bevare Egil «Drillo» Olsens gode rykte mener Tom Høgli at stridsøksen må begraves snarest mulig.

RESPEKT: Tom Høgli har stor respekt for jobben Egil Olsen gjorde som Norge-sjef, og synes det er synd om ettermælet hans blir preget av bråket som har oppstått siden han fikk beskjed om å gå.
  • Eirik Nesset Hjelvik

MARIBOR: Spillerne framstår upåvirket av Drillo-bråket, men Høgli frykter Drillo nå skal bli husket for striden rundt hans avgang — i stedet for hvordan han skaffet Norges landslag fantastiske resultater.

— Hvis det blir mye negativitet rundt dette nå, er det klart at det kan skje. Men jeg tror og håper at de kan sette seg ned og snakke om det snarest mulig slik at de kan skilles som gode venner, mener landslagsbacken.

Ifølge Høgli har temaet så vidt blitt omsnakket på et møte i landslagsmiljøet tidligere i dag. Høgli vil ikke svare på om han føler at Drillo har blitt behandlet dårlig av ledelsen i Norges Fotballforbund.

- Blir ikke påvirket

— Det blir vanskelig for meg å svare på, siden jeg ikke var til stede og vet sannheten. Men jeg synes det er synd at hans sorti blir på denne måten, med uvennskap og de greiene. Jeg håper de ordner opp snarest mulig, sier Høgli som tidligere denne uka lanserte ideen om en Drillo-statue utenfor Ullevaal.

Selv om Drillo har en stor stjerne i margen hos Tom Høgli, er backen klar på at bråket ikke vil påvirke spillerne i negativ grad i morgendagens tøffe bortekamp mot Slovenia.

På det punktet får han støtte av en friskmeldt landslagskaptein Brede Hangeland.

Ikke oppmerksom på saken

— Det er ikke noe spillerne tenker på. Vi har fått med oss medietrykket rundt saken, men utover det er det vanskelig å uttale seg mer om saken, sier han.

Mens Hangeland har fått med seg medietrykket, hevder Ola Kamara at han rett og slett ikke har peiling på hva det hele dreier seg om.

— Nei, det der har jeg ikke fulgt med på. Så for min del betyr det absolutt ingenting, sier Godset-spissen.

Les også

  1. Nekter for å ha presset Drillo ut

  2. Høgmo kan få nok et forfall

  3. Gleder seg til Høgmo-fotball på landslaget

  4. Kokkene gjør fotballen til latter

  5. Drillos kone skjeller ut NFF i brev

  6. Forbundsstyret reagerer på Drillo-sparkingen

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball