Liverpool-fan pågrepet for rasisme

<p>Anfield-klubben rystes igjen.</p>

Oldham Athletic's Tom Adeyemi reacts after a comment from a member of the crowd during their FA Cup third round soccer match against Liverpool at Anfield, Liverpool, England, Friday Jan. 6, 2012. (AP Photo/Tim Hales)

En 20-årig mann ble lørdag pågrepet og siktet for rasisthets i forbindelse med Liverpools FA-cupkamp mot Oldham kvelden før.

Oldham-spilleren Tom Adeyemi var på gråten mot slutten av kampen, og han måtte trøstes både av med— og motspillere etter at han skal ha blitt utsatt for grov rasistisk hets i kampen Liverpool vant 5-1. – Det har vært søkelys på det i det siste, og det er en skam at slikt fortsatt skjer , sa Oldham-kaptein Dean Furman.

Liverpool-spiller Luis Suárez er utestengt i åtte kamper etter å ha blitt funnet skyldig i å ha brukt rasistiske skjellsord mot Manchester United-spiller Patrice Evra. Suarez har fått støtte i Liverpool, og ifølge avisen The Guardian var det Liverpool-fans med Suarez-trøyer på seg som hetset Adeyemi.

Steven Gerrard og Dirk Kuyt kom bort og trøstet Adeyemi, som er leid ut til Oldham fra Norwich.

– En hendelse inntraff i annen omgang, og det etterforskes både av klubben og av politiet. Vi vil fortsatt samarbeide tett med politiet for å klarlegge nøyaktig hva som skjedde, meldte Liverpool i en uttalelse etter kampen.

(©NTB)

UTSATT FOR RASISME: Oldhams Tom Adeyemi roes ned av Liverpools Steven Gerrard og dommer Neil Swarbrick (Foto: Scanpix).