Fotball

Rekdal føler seg overkjørt av klubbledelsen

<p>Krever mer innflytelse i Aalesund.</p>

Sogndal 20110911.Eliteseriekampen mellom Sogndal og Aalesund på Fosshaugane Campus i Sogndal endte 0-0. Her studerer Aalesunds trener Kjetil Rekdal de andre resultatene i eliteserien på telefonen til klubbdirektør Henrik Hoff rett etter kampslutt.Foto: Tor Yttri / Scanpix
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik
Sogndal 20110911.Eliteseriekampen mellom Sogndal og Aalesund på Fosshaugane Campus i Sogndal endte 0-0. Her studerer Aalesunds trener Kjetil Rekdal de andre resultatene i eliteserien på telefonen til klubbdirektør Henrik Hoff rett etter kampslutt.Foto: Tor Yttri / Scanpix

Henrik Hoff skal ha trosset Kjetil Rekdals ønske om å tilby Enar Jääger en ny kontrakt. Det mener Rekdal bare er en av flere årsaker til at han og klubbdirektøren sliter med samarbeidsklimaet på jobb.

– Det er på mange områder vi ikke er på bølgelengde. Som klubbdirektør styrer Henrik med sitt, og jeg med mitt. Det er mye vi er uenig i, men det er vel litt naturlig. Privat er det ingen problemer mellom oss, sier Kjetil Rekdal til Sunnmørsposten.

På jobb kunne imidlertid samarbeidsklimaet definitivt vært bedre. I går bekreftet Enar Jääger at han er ferdig i AaFK etter sesongen. Det er imot Kjetil Rekdals ønske.

– For to måneder siden var Enar inne på kontoret til Henrik og ble lovet et kontraktsforslag. Jeg aner ikke hvorfor han ikke har fått det. Sport har vært veldig klar på at vi har ønsket Enar med videre, men her har vi blitt overkjørt av klubbledelsen, sier Rekdal.

Denne versjonen bekreftes av Enar Jääger, men både han og Rekdal understreker at et kontraktstilbud ikke automatisk er det samme som en kontraktsforlengelse.

– Flere tilfeller

Rekdal vil ikke gå i detalj, men hevder dette ikke er første gang AaFKs sportsavdeling har blitt overkjørt.

– Jeg har full forståelse for at klubben må tenke økonomi. Jeg har heller ingen problemer med å forholde meg til retningslinjene jeg får. Men da kan man ikke ha ambisjoner om cupfinale, seriemedalje og gruppespill i Europa hvert år, fastslår Rekdal.

Han mener han burde hatt et ord med i laget i den forbindelse.

– Med all respekt: Jeg mener jeg er den med mest kompetanse til å vurdere slike ting. Jeg har vært ute og vet hva dette går ut på, sier Rekdal.

– Har ikke ledelsen nok kompetanse slik du ser det?

– Det har jeg ingen formening om. Det får bli opp til andre å vurdere, sier Rekdal.

– Stor motstand

AaFK-treneren legger likevel ikke skjul på at han opplever en krevende hverdag på Color Line stadion for tiden.

– Vi møter mye motstand og argumenter. Det er klart det er frustrerende, men til tider er det utfordrende også, sier Rekdal.

Spissjakten diskuteres ofte. Det er ikke bare enkelt.

– Jeg leste i avisa at det fantes et klart definert styrevedtak på hvordan denne spissen skulle være. Det har jeg ikke hørt noe om. Så jeg er spent på hvem som dukker opp, sier Rekdal.

For kort tid siden gikk styreleder Bjarne Haagensen ut i Sunnmørsposten og fortalte at AaFK håpet å ha spissen på plass før jul.

– Det eneste jeg vet er at Frank (Mathiesen) skal ut og se på en spiss i helgen. Jeg vet ikke så mye mer enn det, sier Rekdal.

– Hoff styrer alt

Det Rekdal vet er at det knapt finnes penger igjen til å lønne nye spillere. Derfor har styret bestemt at det bare skal hentes inn en ny spiss i år, i tillegg til å erstatte Enar Jääger.

– Nå som administrasjonen vår er på veg til Tyskland for å lære om publikum, har jeg sagt på fleip at det må være for å lære hvordan man skal fylle opp stadion med et stadig dårligere lag. Den forrige etablerte spilleren vi hentet var Jason Morrison. Etter det har vi kun hentet uferdige spillere fra 1. divisjon eller lavere nivå enn eliteserien. Som trener er ønsket mitt å bygge ut laget og ta steg videre, men jeg har fått stoppsignalet og må forholde meg til det, sier Rekdal.

Han hevder han har stor forståelse for at klubben må tenke økonomi, men savner kreativitet og vilje til å finne alternative løsninger i spiller— logistikken.

– Samtidig er det så enkelt i denne klubben at Henrik Hoff som klubbdirektør i praksis har alt ansvaret for sport. Det betyr at han har ansvaret for alt av forhandlinger. I teorien kunne jo han ha forhandlet vekk spillere og sagt at han ikke var interessert om han selv ikke ønsket spilleren, sier Rekdal.

– Er din oppfatning at det har blitt gjort?

– Det vet jeg ikke.

– Burde rollefordelingen vært annerledes?

– Det får være opp til andre å ta seg av, sier Rekdal.

Klubbdirektør Henrik Hoff har fått mulighet til å kommentere saken, men det eneste han vil si er:

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Det er noe vi tar internt.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.

 1. Les også

  Grytebust vil bli utenlandsproff

 2. Les også

  Har fått 18 straffer på to år

 3. Les også

  Ferdig i Aalesund for tredje gang

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien