Fotball

David Silva reddet City fra poengtap på hjemmebane

Manchester City snudde kampen mot West Ham.

MATCHVINNER: David Silva scoret kampens siste mål.
  • Magnus Wikan

MANCHESTER CITY - WEST HAM 2–1

De første kampene har vært alt annet enn oppløftende. Da David Moyes tok med seg sitt West Ham til serielederens lekegrind, hadde han fortsatt ikke vunnet en eneste av de tre kampen han hadde ledet klubben i.

Ytterst få hadde sett for seg at trenden skulle snu mot serieleder Manchester City, men etter første omgang så det særdeles lyst ut. Angelo Ogbanna nikket nemlig London-klubben i ledelsen like før pause og satte en ordentlig støkk i hjemmelaget.

Les også

«LIllestrøm og Sarpsborg viste hvorfor cupfinalen er det største i norsk fotball»

Men i annen omgang skulle Pep Guardiolas mannskap slå tilbake. Nicolas Otamendi utliknet ledelsen tidlig i omgangen, mens David Silva sørget for at alle tre poengene ble værende igjen i Manchester helt på tampen.

– Parkerte bussen

– Det var vanskelig. Det virker som om motstanderne kommer hit og plasserer hele laget bak ballen, de er ikke interesserte i noe annet enn å parkere bussen, sa Citys Fabian Delph til Sky Sports etter kampen.

– Men vi har spillere som David Silva på laget, så vi visste at vi kom til å få sjanser om vi bare fortsatte å spille. Vi visste at vi måtte være tålmodige, men vi stormet likevel ut i den andre omgangen. Da vi begynte å slappe mer av, fant vi også rommene vi trengte, fortsatte han.

AVGJØRELSEN: Denne David Silva-volleyen avgjorde kampen i Manchester Citys favør.

Seieren gjør at luken ned til tabelltoer og erkerival Manchester United fortsatt på åtte poeng. De to naboene møtes til toppoppgjør neste helg.

På motsatt ende av tabellen sliter David Moyes’ West Ham fortsatt tungt. De har nå tre poeng opp til trygg grunn.

– Vi tapte kampen, vi tok ingen poeng, så det er umulig å være fornøyd. Men vi ga dem trøbbel, forsvarte oss bra og hadde noen gode kontringer. Vi hadde noen sjanser til å få 2–2, men vi møtte bare toppspillere, sa keeper Adrian til Sky Sports.

West Ham i ledelsen

Sjelden har Manchester City vært større favoritter enn mot West Ham. Pep Guardialos lag kom inn til kampen med 15 strake Premier League-kamper uten tap, mens gjestene fra London ikke hadde vunnet siden september.

Likevel var det West Ham som skapte de største sjansene i første omgang. Michail Antonio fikk to gode muligheter etter innlegg fra kantene tidlig, men klarte ikke å få styrt ballen mot mål.

Les også

Bandasjert Kippe ble Lillestrøms helt i dramatisk cupfinale

FØRSTE SCORING: Angelo Ogbonna jubler for sin første scoring i Premier League. Declan Rice gratulerer.

Et skudd fra David Silva via en West Ham-forsvarer i det 25. minuttet var det nærmeste hjemmelaget kom før pause, for dette var bortelagets omgang.

Helt på tampen ble den kronet med en høyst fortjent scoring. Aaron Cresswell slo en kort corner til Manuel Lanzini, som spilte ballen tilbake til sin lagkamerat. Han løftet blikket og pisket inn et hardt innlegg. I boksen raget midtstopper Angelo Ogbonna høyest og stanget West Ham i ledelsen.

Ett minutt før pause sto det 0–1.

Slo tilbake

Etter hvilen var det en helt annen utgave av Manchester City som entret banen. De lyseblå var langt mer dynamiske, mer aggressive i presset og gikk i angrep med en helt annen iver og presisjon i den første.

Les også

Laget hadde tapt 14 strake kamper. Fire minutter på overtid stupheader keeperen inn 2-2.

UTLIKNET: Nicolas Otamendi jubler for Manchester Citys første scoring for kvelden.

I tillegg til å gi laget sitt ny motivasjon, benyttet Guardiola også pausen til å bytte inn Gabriel Jesus. Det ga ganske ummidelbart gevinst.

For i etterdønningene av en dødball i det 57. minuttet, dro brasilianeren seg inn i feltet og slo et lavt, hardt innlegg inn foran mål. Der klarte Nicolas Otamendi å komme seg foran sin markør, Declan Rice, og skled ballen inn i mål.

Argentineren utliknet. Manchester City var tilbake på sporet.

Sen Silva-scoring

Men selv om avslutningene fra hjemmelaget var mange og hyppige i minuttene som fulgte, skulle det ta lang tid før de ble omsatt i nok en scoring. Først i det 83. minuttet fikk City uttelling.

Da West Ham-forsvaret lot hovmester Kevin de Bruyne få tid til å sikte, vartet belgieren opp med en strøken pasning til David Silva. Spanjolen så ballen dale ned over West Hams forsvarsspillere, hoppet opp i luften og avsluttet med en herlig volley.

En vakker scoring. Kampen var snudd.

På overtid fikk Diafra Sakho en enorm mulighet til å utlikne ledelsen igjen, men skuddet fra ti meter gikk hårfint utenfor. Dermed endte det 2–1 i Manchester.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Manchester City
  3. West Ham United FC
  4. Fotball