Fotball

Rosenborg slet seg videre mot Nest-Sotra i Hellands comeback

En pangstart på kampen var nok til å sende trønderne til kvartfinalen.

svp://103284?view=bt
  • Adrian Andersen Aagesen

Lerkendal (adressa.no): En pangstart på kampen på Lerkendal. Det var scoret tre mål før kampen var ti minutter gammel. Det tok ikke mer enn seks minutter før Rosenborg gikk opp i ledelsen på Lerkendal. Elba Rashani fikk ballen på høyresiden og spilte en enkel tversoverpasning til Fredrik Midtsjø, som hadde det åpne målet foran seg. Midtbanespilleren fikk dermed en enkel jobb med å sende Rosenborg i ledelsen.

Rosneborg kunne juble til slutt mot Nest-Sotra.

Rett etter avspark suste Nest-Sotra i angrep og Damian Sanchez Olsen ble spilt gjennom og satte ballen enkelt i hjørnet. Tre minutter etter der igjen, fant målscorer Midtsjø, sin spiss inne i feltet. Matthías Vilhjálmsson trillet ballen langs bakken forbi keeper og Rosenborg var igjen tilbake i ledelsen.Utover den første omgangen, roet hjemmelaget ned tempoet og lagene gikk til pause med 2-1 til Rosenborg. Ikke de helt store sjansene etter pangstarten. Riku Riski hadde to muligheter, men finnen satte den ene utenfor og fikk ikke avsluttet på den andre. En omgang som startet meget friskt, men som tapte seg betraktelig.

Like etter hvilen var Elba Rashani nære ved å øke hjemmelagets ledelse. Gudi fant Rashani, med et flott innlegg, men vingen headet utenfor målet til Øystein Øvretveit.

Godt keeperspill

Fem minutter før timen var spilt, måtte André Hansen ut i full strekk. Nest-Sotra utnyttet et ryggende Rosenborg og Damian Olsen prøvde å plassere ballen i det lengste hjørnet. Der var André Hansen ute i et tigersprang og stoppen avslutningen.

Etter 70 minutter på Lerkendal, hadde ingen av lagene noen nevneverdige muligheter. Det stoppet opp på den siste tredjedelen både for hjemme— og bortelaget. Rosenborg var best i banespillet, men ble for stillestående.

Helland tilbake

En gladnyhet for trønderne, var at Kåre Ingebrigtsen satte innpå Pål André Helland. Vingen fikk tjue minutter mot andredivisjonslaget. Helland har ikke vært på banen siden 27. april, en snau måned altså. Da ble han byttet inn i cupkampen mot Byåsen.

Med åtte minutter igjen på klokken, blåste Magnus Stamnestrø av gårde et skudd fra 25 meter. Retningen var flott den, men skuddet gikk like over krysset til Øvretveit. Også Helland prøvde seg fra distanse, men det var lite krutt i støvelen til den munnrappe vingen.

Men på overtid, markerte den skadeplagete vingen seg. Helland hadde nærmest hele banehalvdelen å løpe i. Han gjorde ingen feil, rundet Øvretveit og satte ballen i det åpne målet.

Rosenborg er videre til kvartfinalen, uten å imponere mot et andredivisjonslag. Trekningen finner sted torsdag klokken 13.00. HØR ER VÅR SISTE PODKAST:

Les også

  1. Blink resignerte til slutt

  2. Lehne Olsen skjøt «Gutan» til kvartfinale etter nervedrama

  3. Vålerenga videre med et nødskrik mot 2. divisjonslag

svp://103284?view=bt

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Nest-Sotra