Fotball

Vålerenga klart best mot tafatt AaFK

<p>Oslo-laget har fått en knallstart på serien.</p>

ogude-lead
  • Ola Marius Grønmyr Rise

Vålerenga var meget solide mot et tafatt og blekt Aalesund fredag kveld.

Vålerenga-dominans

Vålerenga hadde det meste av ballinnehavet i første omgang. Det ble ikke skapt mye fra noen av lagene, men hovedstadslaget skapte det meste av det som kom av sjanser de første 45 minuttene.

Halvveis ut i omgangen headet Fegor Ogude inn 1–0 på en corner etter en stuss av Andre Muri. Aalesund hadde bare et skudd fra distanse som strøk stolpen til Lars Hirschfeld i første omgang. Det var klasseforskjell gjennom store deler av omgangen og Vålerenga ledet fortjent til pause.

– Vi har kanskje hundre tekniske feil, mens Vålerenga hadde nesten ikke noen. De er bedre enn oss på det meste i dag. Vi lyktes med å ikke slippe til Vålerenga altfor mye. De hadde vel to eller tre sjanser i dag og var meget effektive, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til Max etter kampen.

(saken fortsetter)

MISFORNØYD: Aalesund-trener Kjetil Rekdal var ingen bli mann etter lagets andre strake tap. FOTO: Digitalsport

Zajic-mål

Tendensen fra første omgang fortsatte etter pausen. Vålerenga spilte ballen mellom seg og skapte farligheter med jevne mellomrom. Kvarteret ut i andre omgang flikket Morten Berre gjennom innbytter Bojan Zajic som satte ballen under en utspilt Sten Grytebust i Aalesund-buret med sitt første touch på ballen og da var det meste gjort på Ullevål stadion.

– Vi er fornøyde med resultatet og mye av spillet i dag, men vi gjorde noen feil utover i kampen som jeg ikke er helt fornøyd med, sa Martin Andresen.

(saken fortsetter)

KJAPP SCORING: Her scorer Bojan Zajic 2-0-målet — med sitt første spark på ballen. FOTO: Digitalsport

Post debuterte

Rekdal måtte gjøre noen grep og satte inn Aarøy-erstatter Sander Post som ikke gjorde seg veldig bemerket, men kan vise seg å bli viktig for å finne tilbake til spillestilen Aalesund hadde i fjor.

– Vi trenger en type spiller som Post og det ser vi i dag. Vi må ty til litt fysikk når vi ikke har så mye å spille på, sier Rekdal

Full kontroll

Etter den andre scoringen hadde Vålerenga full kontroll. Aalesund var ikke i nærheten av å true hjemmelaget. Mens Vålerenga spilte ball og skapte sjanser, var Aalesunds spill preget av upresise pasninger og lite besluttsomhet. Vålerenga vant til slutt fortjent 2–0 uten å overbevise. Det betyr at Aalesund har en del å jobbe med fremover.

– Vi så fryktelig rustne ut og er på langt nær der vi bør være, avslutter Rekdal.

Aalesund har to strake tap. Forrige sesong vant laget fire av de fem første og tapte først i sjette serieomgang

Les også

  1. Dos Santos: - Vi overpresterer enda mer

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien