Fotball

Wæhlers sene scoring utlignet Gyasis magi

To flotte scoringer fra Edwin Gyasi var ikke nok. Evigunge Kjetil Wæhler berget Vålerenga rett før slutt.

Det så ut til å gå mot tre viktige Aalesund-poeng, så ødela Kjetil Wæhler.
 • Sveinung Nedregotten

Edwin Gyasi har ikke helt fått det til i AaFK så langt etter overgangen fra nederlandsk fotball. Medn det var før i kveld. Mot Vålerenga curlet han nydelig inn to scoringer med venstrefoten, en i hver omgang.

Det var likevel ikke nok til å gi hjemmelaget seieren. To ganger kom VIF tilbake, og Kjetil Wæhler reddet et poeng med sitt hodestøt i det 88.minutt. Resultatet var greit nok etter spill og sjanser.

Vi fulgte kampen:

Gyasis første

Vålerenga satte AaFK under press fra start og kom til en stor mulighet allerede i det fjerde minutt. Etter en del rot og dårlige klareringer i AaFK-forsvaret, havnet ballen hos Ghayas Zahid. Han skulle bare bredside ballen i mål fra rundt ti meters hold, men skuddet ble for svakt og en AaFK-forsvarer fikk blokkert.

Les også

Vebjørn Hoff inn i AaFK-forsvaret mot Vålerenga

AaFK virket veldig tafatte i innledningen på kampen, og fikk knapt låne ballen. Men plutselig smalt det bak Vålerengas keeper Aslak Falch og hjemmelaget tok ledelsen på sin første sjanse. John Arne Riise slo et kort frispark til venstreving Edwin Gyasi. Den til tider utskjelte nederlenderen satte fart, dro seg innover forbi et par Vålerenga-forsvarer og curlet ballen i lengste hjørne. En flott scoring, Gyasis første i eliteserien.Vålerenga fortsatte i etterkant av målet med å ha ballen mest og virket som det farligste laget. Spesielt Ghayas Zahid var aktiv og god og sto bak det meste av det Vålerenga skapte.

AaFK hevet seg

Men AaFK spiste seg gradvis inn i kampen, og mot slutten av omgangen var hjemmelaget best. Mikkel Kirkeskov fikk en bra skuddmulighet etter en god overgang i det 31. minutt, men skuddet hans fra fem-seks meter ble blokkert til corner.

Rett før pause plukket Aslak Falch opp det som dommer Tom Arild Hagen mente var et tilbakespill. Dermed fikk AaFK en gylden mulighet med et indirekte frispark fra ni meter. Brødrene Riise gjorde seg klar, men storebrors skudd gikk rett i muren.

Les også

Forberedt på å møte et tent Vålerenga-lag

Selv om VIF hadde ballen 67 % av tiden i første omgang, var AaFKs pauseledelse fortjent nok. Tre gode sjanser skapte AaFK. Vålerenga hadde bare to, begge ved Zahid.

Spill og motspill

Andre omgang startet som den første. Vålerenga hadde ballen klart mest, og la et visst trykk på AaFK. Hjemmelaget lå kompakt og satset på raske overganger, og var på denne måten vel så farlige som litt trege og omstendelige Vålerenga.

Vålerenga fikk en god mulighet i det 69. minutt, etter klabb og babb i hjemmelagets sekstenmeter. Sander Berge fikk til slutt avsluttet, via et AaFK-bein til corner. Corneren ble også småfarlig. Tilgitte Christian Grindheim, som var tilbake som kaptein, smalt ballen like

over tverrliggeren til hjemmelaget.

VIF nærmet seg, og utlignet sekunder etterpå. Andreas Lie greide ikke å holde et skudd fra Simon Larsen og Elias Mar Omarsson kastet seg fram og scoret.

Les også

I dag tar en AaFK-bauta farvel

Hektiske sluttminutter

I minuttene etterpå var det en sjanseorgie uten like — til begge lag. Mos Abdellaoue og Franck Boli brente hver sin store mulighet for AaFK, før Vålerengas Deshorn Brown smalt ballen i tverrliggeren og ned på streken i det 76. minutt.

På grunn av to tidlige skader, hadde AaFK gjort unna alle sine tre bytter tidlig i andre omgang, og virket å være på tannkjøttet mot slutten av kampen. Da tok Gyasi fram litt magi.

Boli gjorde manns jobb på en overgang, og kranglet med seg ballen helt fram til Gyasi på høyresiden. Han curlet ballen elegant med utsiden av venstrefoten i nærmeste kryss. Fantastisk scoring. Linjemannen var oppe med flagget, men etter litt diskusjoner ble målet godkjent.

Men Vålerenga var langt fra slått og satte AaFK under et kraftig press mot slutten av kampen. De ble belønnet i det 88. minutt da Kjetil Wæhler hadde lurt seg opp i feltet og stanget et innlegg kontant i hjørnet. 2-2! Dette ble også sluttresultatet.

Les også

 1. Start raknet og satt bunnrekord: - Dette var flaut

 2. Jonevret glad – men spent på hvem som blir værende

 3. Gytkjær scorer «alltid» på Lerkendal

 4. Odd tettet luken til RBK: Bentley senket Strømsgodset

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Vålerenga Fotball