Fotball

Børvens første Brann-mål sikret seier

Brann vant treningskampen på Gran Canaria.

  • Magnus Wikan

LAS PALMAS B - BRANN 0–1:

GRAN CANARIA/BERGEN (bt.no): I sin første Brann-kamp etter den permanente overgangen fra Twente, viste Torgeir Børven glimt av gammel storhet. Like før pause var 25-åringen iskald foran mål, da han fintet bort keeper og trillet ballen i det åpne målet.

Børvens første scoring i Brann-drakt var den eneste i treningskampen mot Las Palmas B på Gran Canaria. Spissen fra Øystese sørget dermed for Branns andre strake seier i sesongoppkjøringen.

– Det var godt å få scoringen i en omgang som var ganske bob-bob, sier Børven.

– Du har sagt at mål i treningskamper ikke teller. Står du for det?

– Det må jeg jo gjøre, selv om jeg angrer litt på det nå, sier Øystese-karen og flirer.

– Alltid kjekt å vinne

Trener Lars Arne Nilsen var fornøyd med det han fikk se i sommervarmen.

– Det var en god gjennomkjøring. Varmen og alle byttene gjorde at det ble litt Hawaii-fotball til tider, men det er jo alltid kjekt å vinne, sier strilen.

Han gledet seg selvfølgelig over Børvens scoring.

– Det er viktig for spisser å score, så jeg er fornøyd med det. Fortsatt kan han bli enda mer tålmodig i spillet sitt, men jeg synes han presterte helt ok, sier Nilsen.

KLEM: Sivert Heltne Nilsen omfavner Torgeir Børven (nr. 22) etter at sistnevnte ga Brann ledelsen på Gran Canaria.

Farlig langskudd

Foran rundt 100 tilskuere på Estadio Maspalomas åpnet Brann særdeles aggressivt. Brann-spillerne presset hjemmelaget høyt i banen, og tvang de unge spanjolene til å gjøre flere feil på egen banehalvdel. Både Deyver Vega og Kristoffer Barmen forsøkte å høste frukter av feilene i åpningsminuttene, men avslutningene fra distanse hadde ikke retning mot mål.

Les også

  1. Brann-spillerens Facebook-innlegg varmer fansen

  2. Brann-sjefen føler ansvar for at dette stortalentet skal slå til

Selv om de tilreisende bergenserne hadde det spillemessige overtaket de første halvtimen, spilte de seg aldri til de helt store sjansene. Det ga Las Palmas håp, og etter 40 minutter skapte Enrique Castaño, helt plutselig, trøbbel for Brann.

Den tidligere Real Madrid-junioren så at Brann-keeper Alex Horwath hadde tatt noen skritt ut fra målstreken, og sendte avgårde et skudd fra rundt 50 meter. Forsøket kom overraskende på amerikaneren, som så vidt klarte å få slått ballen til corner.

Børven ga Brann ledelsen

Hjemmelaget sto dermed for kampens første avslutning på mål, men den andre skulle vise seg å bli langt farligere.

For minuttet etter det spektakulære langskuddet, vant Sivert Heltne Nilsen ballen høyt i banen. Etter et fint samarbeid med Barmen, endte ballen til slutt i beina på Torgeir Børven. Spissen fra Øystese fintet bort keeper og trillet ballen i det åpne målet.

Den tidligere Twente-spillerens aller første Brann-mål ga gjestene ledelsen. Det sto 0–1 til pause.

Annullert scoring

De mange byttene i pausen gjorde starten på den andre omgangen rotete, men på dødball klarte Brann å gi hjemmelaget problemer. Etter 61 minutter klarte ikke Las Palmas’ keeper å holde Fredrik Haugens corner i fast grep, og mistet inne i feltet. Jakob Orlov banket ballen i mål, men dommer annullerte scoringen. Antakelig på grunn av angrep på keeper.

Fem minutter senere hadde keeper igjen problemer med å plukke Haugens dødball. Denne gangen landet ballen på pannen til Azar Karadas, som var nær ved å doble ledelsen. Keeper fikk avverget forsøket i siste liten.

Også Las Palmas var farligst på dødball. Etter 82 minutter fikk hjemmelaget en stor mulighet til å utligne, men på streken var Branns prøvekeeper, Mathias Ranmark Eriksen, parat og avverget forsøket. En god redning av Oppsal-keeperen.

Fire minutter før full tid fikk Brann nok en mulighet til å øke ledelsen, men Steffen Lie Skålevik klarte ikke å nå frem til debutant Marius Bildøys gode innlegg.

Dermed endte det 1–0 til Brann i ferieparadiset.

Les mer om

  1. SK Brann
  2. Fotball
  3. Azar Karadas
  4. Steffen Lie Skålevik