Fotball

Her er Vikings nye trenerteam

Viking har gjort sitt valg - tre lokale trenere skal føre laget tilbake.

Bjarne Berntsen, i midten, blir hovedtrener og får ansvar for spillerlogistikk. Bjarte Lunde Aarsheim, til venstre, fortsetter som assistenttrener på feltet. Han får med seg Morten Jensen.
  • Stig Nilssen

STAVANGER:Etter flere uker med intervjuer av kandidater har Viking etter det Aftenbladet kjenner til nå gjort sine valg. Den nye trenertrioen skal etter alt å dømme presenteres i løpet av kort tid.

Bjarne Berntsen er ansatt som hovedtrener og med ansvar for spillerlogistikk. Det betyr at han skal lede laget i kamp og samtidig overta mange av oppgavene Bård Wiggen hadde da han sluttet etter sesongen.

Bjarte Lunde Aarsheim fortsetter som assistenttrener og skal ha ansvaret for mye av det daglige arbeidet på treningsfeltet.

Samtidig styrker Viking sitt sportslige trenerteam med Vidar-trener Morten Jensen. 37-åringen har trent 2. divisjonsklubben med suksess denne sesongen, før det kom han fra trenerjobben i Havørn i 4. divisjon.

– Jeg kan bekrefte at jeg har vært i en god dialog med Viking den siste måneden, men ut over det vil jeg ikke kommentere noe, sier en ordknapp Morten Jensen til Aftenbladet mandag ettermiddag.

Etter at Aftenbladet publiserte nyheten mandag, sendte Viking ut en invitasjon til pressekonferanse hvor klubbens nye trenerteam skal presenteres tirsdag morgen.

Bjarne Berntsen er dermed klar for nok en periode i Viking. Han er særdeles ordknapp når Aftenbladet får tak i ham og spør om han nå kan bekrefte at han er ansatt som hovedtrener:

– Det er klubben som styrer dette og skal offentliggjøre slikt når ting er klart. Du får vente og se, sier Berntsen.

Les også

Mulig Berntsen-comeback har fått stor Viking-aksjonær til å snu

Solid erfaring

Bjarne Berntsen har bred erfaring fra norsk toppfotball. Han har trent både Bryne og Viking i eliteserien, vært direktør i Viking i tre perioder og i tillegg vært landslagstrener for kvinnelandslaget i perioden 2005-2009.

Det var Berntsen som ledet Viking i den første seriekampen på det nye stadionet i 2004. Like etterpå fikk han sparken som direktør av styreleder Ole Rugland, det var på tidspunktet Roy Hodgson kom inn og ville ha styringen. Berntsen kom tilbake i direktørstolen i 2010.

Det norske kvinnelandslaget tok EM-sølv i 2005 og EM-bronse i 2009 i EM under Bjarne Berntsen. I tillegg ble det 4. plass i VM 2007.

Les også

Bjarne Berntsen: - Ja, jeg er aktuell som Viking-trener

Som spiller spilte han 259 kamper for Viking og vant to seriemesterskap og ett cupgull med klubben. I tillegg fikk han med seg 33 landskamper for Norge.

– Enorme utfordringer

Berntsen sa dette til Aftenbladet om Vikings interesse i forrige uke:

– Hvordan ser du på utfordringene Viking står overfor?

– Det er jo enorme utfordringer. Jeg har forsøkt være en støtte og samtalepartner for daglig leder Eirik W. Henningsen, jeg kjenner meg igjen i situasjonen hans og vet hvor enorm tøff jobben hans er.

– Jeg er veldig glad i Viking. Dersom de synes jeg er den rette i en funksjon, har jeg sagt at jeg er interessert. Helt uavhengig av dette har jeg lyst på en ny og fast tilværelse lokalt senest fra sommeren av, legger Berntsen til.

– Det er ingen lett oppgave Viking står overfor?

– Ingen klarer å rokke på mitt engasjement og vanvittige tro på at Viking skal tilbake i toppen. Mange store klubber har vært nede og kommet tilbake. Men dette er kanskje den dypeste bølgedalen de har vært ned i, sier Berntsen og svarer slik på et eventuelt samarbeid med Bjarte Lunde Aarsheim:

– Jeg kjenner Bjarte både som spiller og person. Det aller viktigste er å sette sammen et team som jobber godt sammen med klare og gode arbeidsfordelinger.

Det har foreløpig ikke lyktes Aftenbladet å få en kommentar fra daglig leder Eirik W. Henningsen.

Les mer om

  1. Viking FK