Blatter nekter å følge EU-parlamentets oppfordring

I en resolusjon oppfordrer EU-parlamentet sittende FIFA-president Sepp Blatter til å gå av med umiddelbar virkning. De skriver imidlertid ingenting om en eventuell VM-boikott.

EU-parlamentet ønsker at FIFA-president Sepp Blatter går av umiddelbart.

I en resolusjon oppfordrer EU-parlamentet sittende FIFA-president Sepp Blatter til å gå av med umiddelbar virkning. Det er en oppfordring Blatter ikke tenker å følge.

– Små forandringer holder ikke, men store forandringer er kanskje heller ikke nok. FIFA trenger en ny start, sa idrett— og kulturansvarlig i EU-kommisjonen, Tibor Navracsics.

Parlamentet møttes onsdag kveld for å diskutere krisen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

I en resolusjon inngått torsdag gjorde de klart at de oppfordret Sepp Blatter til å gå av allerede nå, i stedet for å vente på en ekstraordinær kongress og et nytt presidentvalg.

«Parlamentet oppfordrer derfor til at FIFA, på en åpen og inkluderende måte, finner en passende interimspresident», heter det i resolusjonen.

Les også

BBC: Sveitsiske myndigheter har beslaglagt datafiler fra FIFA

Senere onsdag sa en FIFA-talsmann at man var overrasket over resolusjonen.

– Blatter har allerede bestemt seg for å avslutte vervet når en ny president er valgt på en ekstraordinær kongress, sa talsmannen.

Onsdag innkalte FIFA til et ekstraordinært styremøte i juli, hvor de skal bestemme når presidentvalget skal avholdes. Ifølge BBC er datoen 16. desember, men det er foreløpig ikke bekreftet.

I onsdagens debatt tok flere til orde for å gjøre noe med VM-sluttspillene i Russland (2018) og Qatar (2022), men noen oppfordring til flytting eller boikott av mesterskapene ble ikke med i den endelige resolusjonen.

– FIFA er en syk organisasjon og sykdommen kommer på grunn av dem som har styrt den, sa spanske Santiago Fisas Ayxela i debatten.

(©NTB)