Fotball

Dalglish skrevet ut fra sykehus – hyller helsearbeiderne

Liverpool-legenden Kenny Dalglish (69) ble lørdag utskrevet fra sykehus etter å ha vært innlagt siden onsdag. Han roser leger og sykepleiere etter oppholdet.

Tidligere Liverpool-spiller og -manager Kenny Dalglish er utskrevet fra sykehus etter å ha vært innlagt med koronasmitte. Phil Noble, Reuters / NTB scanpix

 • NTB-AFP

– De (sykehusansatte) var absolutt fantastiske. Som nasjon er vi heldig som har dem, og jeg ønsker dem lykke til mens de jobber utrettelig videre for å hjelpe landet gjennom denne pandemien, uttaler skotten ifølge avisen The Sunday Post.

Dalglish ble lagt inn på sykehus som følge av en infeksjon som krevde intravenøs antibiotika. Fredag opplyste Dalglishs familie at han hadde testet positivt på koronaviruset til tross for at han ikke har vist symptomer på covid-19-sykdom.

– Folk tror kanskje jeg fikk den beste behandlingen fordi jeg er den jeg er, men alle pasienter i det offentlige helsevesenet får den beste behandlingen, sier Dalglish.

 • LEST DENNE? Hegerberg om koronaviruset: – Viktig at kvinnene ikke taper posisjon i fotballen

Kenny Dalglish ledet Liverpool til finaleseier i ligacupen i 2012. Det skjedde i hans andre periode som manager i klubben. EDDIE KEOGH, REUTERS / NTB SCANPIX

I en pressemelding fra Liverpool ber Dalglish om at helsearbeiderne i Storbritannia blir gitt mulighet til å gjøre jobben sin under en ekstremt krevende tid. Samtidig ber han om at han og hans families privatliv respekteres.

Per lørdag hadde 79.000 mennesker i Storbritannia testet positivt for koronavirus. Samtidig var det registrert 9.875 koronarelaterte dødsfall i landet.

Dalglish nøt stor suksess som spiller for Liverpool i årene 1977 til 1990, flere av dem som spillende manager. Senere skulle han også vende tilbake til Anfield-klubben (2011–2012) etter blant annet å ha ledet Blackburn til tittel i Premier League.

I alt vant Dalglish 14 serietitler og en rekke andre pokaler som spiller og manager i Skottland og England. Han spilte også over 100 kamper for Skottlands landslag.

(©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Liverpool FC
 2. Koronaviruset
 3. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Kenny Dalglish har testet positivt på koronaviruset

 2. FOTBALL

  Premier League trosset virusfrykt: – Sjokkerende holdning

 3. FOTBALL

  Joshua Kings klubb har en spiller med koronasmitte

 4. FOTBALL

  Liverpool-fansen var rasende på egen klubb. Nå har ledelsen snudd etter de massive protestene.

 5. FOTBALL

  Klopp med bønn til Liverpool-fansen

 6. FOTBALL

  Arsenal-manageren påvist korona. Nå blir det krisemøte.