Fotball

Deila etter poengdeling: - Vi så litt preget ut

Vålerenga så ut til å tape hjemme mot Kristiansund, men 14 minutter før slutt dukket Matthias Vilhjalmsson opp og sørget for 1-1 i Oslo.

  • NTB

Spissen stanget inn utligningen etter et innlegg fra Bård Finne. Tidligere i kampen hadde Bent Sørmo sendt gjestene i ledelsen.

– Vi så litt preget ut hele veien. Hva som er årsaken til det må vi finne ut av. Vi vet vi har flere gir å gå på, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport.

Han pekte blant annet på at flere av hans spillere ble slitne på slutten. Noen fikk til og med krampe.

– Vi må evaluere om vi har trent for mye og for hardt, eller om det er fordi vi ikke har spilt på lang tid, sa Vålerenga-treneren.

Med uavgjort klatrer Vålerenga opp på femteplass foran Rosenborg. Oslo-laget er elleve poeng bak serieleder Molde, men har til gjengjeld to kamper mindre spilt.

Kristiansund ligger på sjuendeplass.

Begge lag hadde store muligheter til å avgjøre i sluttminuttene, men godt keeperspill fra både Sean McDermott i Kristiansund-buret og 18 år gamle Kristoffer Klaesson sørget for poengdeling.

Matthias Vilhjalmsson headet inn 1-1 for Vålerenga mot Kristiansund.

Kalddusj

Vålerenga måtte klare seg uten sin beste spiller før sommerferien. Chidera Ejuke ble i midten av juli solgt til nederlandske Heerenveen.

Oslo-laget fikk en tung start på kampen. Åtte minutter var spilt da Kristiansund tok ledelsen. Christophe Psyché headet i tverrliggeren på en dødball. Returen satte Sørmo i mål.

Lagene kunne se ut som de var preget av å ha hatt sommerferie. Både Vålerenga og Kristiansund slet med å spille seg til store sjanser utover i omgangen. Men i omgangens siste minutter begynte det å skje ting.

Først skjøt Vålerengas Efrain Juarez over fra kort hold. Deretter hadde Bendik Bye en stor sjanse da han skjøt utenfor fra glimrende posisjon.

McDermott storspilte i vennskapskampen mot Manchester United tidligere i uken. Mot Vålerenga fortsatte han å imponere. Kristiansund-keeperen forhindret mål med en strålende redning etter heading fra Matthias Vilhjalmsson.

Stanget inn utligningen

Vålerenga trengte mål, og hadde initiativet, men slet med å spille seg til store sjanser. Bård Finne fikk teste frisparkfoten fra strålende hold, men traff et Kristiansund-hode.

19 minutter før slutt fikk gjestene en enorm mulighet. Liridon Kalludra testet foten fra utsiden av 16-meteren. Avslutningen gikk i en nydelig bue, men traff undersiden av tverrliggeren og gikk ut.

Fire minutter senere skulle det endelig lykkes for hjemmelaget. Finne la et frispark inn i boksen, og Vilhjalmsson stanget inn utligningen.

Noen minutter senere kunne kampen vært snudd. Juarez la knallhardt inn fra høyre.Dan Peter Ulvestad holdt på å sette ballen i eget mål, men ballen ble stoppet av Kristiansund-keeper McDermott. En stor sjanse.

Som før pause ble det fartsfylt mot slutten av den andre omgangen. Bare minutter etter McDermotts redning fikk gjestene en kjempemulighet. Torgil Gjertsen fikk avslutte alene med keeper, men unggutten Klaesson reddet flott.

Les også

  1. Da Molde måtte ha mål, kom stjernespissen på banen. Tre minutter seinere scoret han

  2. «Nye Bamba» hylles av treneren: – En fantastisk prestasjon