Fotball

TV 2: Kristoffer Ajer må stå over mot Sverige og Malta

Celtic-spilleren er ute i flere uker med en strekkskade. Erstatteren blir trolig en Rosenborg-spiller.

Kristoffer Ajer må stå over mot Malta og Sverige.
  • Bernhard Veland

Celtic-spiller Kristoffer Ajer skadet seg i en kamp mot AIK tidligere i uken. Nå mister han EM-kvalikkampene mot Sverige og Malta. Ifølge TV 2 bekrefter Ajer selv dette overfor kanalen.

Svensken har brukt Ajer og Nordtveit som fast stopperpar i samtlige fire kamper så langt i kvalifiseringen. Sistnevnte er høyaktuell for spill, men situasjonen i klubblaget er ikke ideell.

Ajer måtte trekke seg fra troppen med en lyskestrekk og ble erstattet av Ruben Gabrielsen. Dermed står Lagerbäck med følgende fire alternativer på stopperplass i de svært viktige kampene mot Malta torsdag og Sverige søndag: Nordtveit, Gabrielsen, Tore Reginiussen og Even Hovland.

– Det enkle og informative svaret er jo at to av de fire stopperne må løse det problemet. Så mye mer kan jeg ikke si. Vi må velge de vi mener er best foran disse kampene, sier Lagerbäck.

Helt nytt par?

Han innrømmer samtidig at situasjonen ikke er perfekt.

– Man vil jo helst ha en så bra innspilt startellever som mulig. Men i landslaget har du ikke så mange muligheter når du først får skader. Ruben er jo debutant. Det er aldri en ideell situasjon.

– Men ser du på Ruben har han vært bra i europacupkampene for Molde. Tore har vært med mye før, og Even også en del. Han spilte en veldig god kamp mot Bulgaria i fjor. Så jeg er ikke spesielt urolig, hevder landslagssjefen.

Han tror også at Nordtveit kan gå inn og gjøre en god jobb selv om han ikke har spilt klubbfotball på en stund.

– Han er en veldig bra pasningsspiller og klok i posisjonsspillet. Han virker ganske ubekymret selv om han har hatt det tøft i klubblagene. Det virker ikke som det påvirker ham, han er mentalt veldig sterk. Og det er virkelig en viktig faktor å ha, uansett hvilken posisjon du spiller i.

Norge møter Malta hjemme på torsdag og Sverige i Stockholm på søndag. Landslaget har bare vunnet én av sine fire første kvalikkamper, mot svake Færøyene. Det kan likevel se lyst ut med gode resultater i de kommende kampene.

Les også

  1. Mulig stopperkrise for landslaget: Ajer hinket av banen med skade

  2. Braut Haaland herjer i serien – nå er han tatt ut på landslaget

Les mer om

  1. Kristoffer Ajer