Fotball

Italiensk regionpresident raser mot landslagstrenerens lønn

Men Antonio Conte hylles av fotballegendene. Møter Norge i september.

Antonio Conte overrasket alle ved å takke for seg i Juventus denne sommeren. Foto: REUTERS

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Torsdag kveld ble det bekreftet at Antonio Conte er Italias nye landslagssjef. Dermed er det Conte som skal lede Italias stjernegalleri i møtet med Norge 9. september på Ullevaal Stadion.

Conte er en høyt respektert trener, og har ledet Juventus til seriegull de tre siste Serie A-sesongene. Likevel er det ikke bare positive reaksjoner på ansettelsen.

Presidenten i regionen Toscana, Enrico Rossi, raser nemlig mot Contes lønn, som skal ligge på 3.6 millioner euro (rundt 30 millioner kroner) i året.

— Med den summen kan du betale lønnen til 200 lærere eller sykepleiere. Kan noen forklare meg logikken i dette markedet (fotball, journ. anm.). Denne urettferdigheten beviser dumskapen ved dette markedet, som hylles av så mange, skriver Rossi på sin Facebook-side ifølge gazzetta.it.

Hylles av legendene

Italienske fotballegender roser imidlertid ansettelsen av Conte. Dino Zoff, Italias keeper da de vant VM i 1982, roser Conte, som spilte under Zoff da sistnevnte var Juventus-trener.

— Jeg tror han har kvalitetene til å være positiv som landslagstrener. Han spilte under meg da jeg var trener, og da var han perfekt og profesjonell, sier Zoff.

Han får støtte av Inter-legenden Sandro Mazzola.

— I løpet av de siste årene har han bevist at han har den riktige mentaliteten og at han er riktig mann til å få fart på landslaget, sier Mazzola.

Tidligere stopperbauta Cesare Maldini, faren til Paolo Maldini, slenger seg på.

— Han er en bra person, og en veldig bra trener. Han prøvde seg i en klubb som Juve, og har mye kunnskap, sier Maldini.

Antonio Conte er kjent for å være svært fleksibel når han setter opp sine fotballag. I Juventus varierte han mellom en firebackslinje og en fembackslinje. Under tidligere landslagssjef Cesare Prandelli spilte Italia hovedsakelig med en fembackslinje, som også er foretrukket av mange topplag i Serie A.

Conte vil få i oppgave å gjenreise den italienske fotballstoltheten, etter at landslaget røk ut etter gruppespillet i VM.

45-åringens første kamp som sjef blir en privatlandskamp mot Nederland 4. september, før turen altså går videre til Norge.

Les mer om

  1. Italiensk fotball