Fotball

Tafatt Rosenborg gikk på ny Europa-smell

RBK var aldri i nærheten av å ta poeng mot Lazio.

Fredrik Midtsjø og Rosenborg fikk det ikke til mot Lazio.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Lazio viste seg som det klart beste laget på Lerkendal torsdag kveld og tok en fortjent 2-0-seier. Filip Djordjevic ble den store helten med sine to scoringer i første omgang. Rosenborg slet med å komme seg til sjanser og seiersmarginen kunne vært enda større.

Helt mot slutten av oppgjøret ble det dramatikk da innbytter Keita slo Pål André Helland i ansiktet og fikk direkte rødt kort.

Resultatet gjør at Rosenborg trenger et mirakel om det skal bli avansement fra gruppa. St. Etienne slo Dnipro 3-0 og har seks poengs luke ned til RBK, når to kamper gjenstår.

Kalddusj

Rosenborg-spillerne gikk ut for å styre kampen fra start, men klarte det bare delvis. De hadde ballen mye, men høyt Lazio-press gjorde at de slet med å komme seg oppover i banen. En stygg feilberegning av Tore Regniussen gjorde også at italienerne fikk kampens første sjanse etter fem minutter. Reginiussen vinklet løpet sitt feil og Ricardo Kishna kom alene i bakrom på venstresiden. Heldigvis for RBK gikk avslutningen fra litt skrått hold rett på André Hansen.

Hjemmelaget gjorde mange enkle feil i åpningsminuttene og ble straffet raskt. Lazio fikk corner etter ni minutter og ved første stolpe stanget Filip Djordjevic inn 1-0 fra hjørnet av femmeteren.

Det var ikke starten RBK håpet på, men det virket som det ga dem en liten vekker. RBK hadde stadig flere besøk på Lazios banehalvdel og selv om de ikke klarte å trenge gjennom forsvaret, viste de tendenser. Likevel var det Lazio og Djordjevic som nok en gang scoret etter 29 minutter. Før kampen understrekte Ole Selnæs viktigheten av å luke bort feilene i forsvar, men det var han som mistet ballen til Ogenyi Onazi på egen banehalvdel. Onazi spilte fri Djordjevic i 16-meteren og satte enkelt inn 2-0 under Hansen.

Annullert scoring

Vondt ble til verre for RBK da Reginiussen måtte ut med det som så ut som en leggskade noen minutter senere, før Lazio trodde de hadde satt inn 3-0 med tolv minutter igjen av omgangen. Etter flere tøffe dueller inne i Rosenborgs 16-meter, satte Wesley Hoedt ballen i nettet. Dommer Andre Marriner annullerte imidlertid scoringen for en offside i forkant av skuddet. Antonio Candreva kom helt mutters alene med keeper minuttet etter, men Hansen gjorde seg stor og reddet med ansiktet.

RBK slet virkelig med å holde følge med Lazio da de skrudde opp tempoet, men hadde sin beste periode de siste fem minuttene av omgangen. På overtiden satte Kåre Ingebrigtsens menn i gang en mønsterkontring og Fredrik Midtsjø fikk pirket ballen ut Tobias Mikkelsen. Pasningen havnet litt bak dansken som derfor måtte skyte på direkten. Skuddet var hardt og velplassert, men Lazios keeper fikk kastet seg ned og slått til corner.

RBK presser, men skaper ikke sjanser

Rosenborg åpnet andre omgang slik de avsluttet første og presset Lazio. Gjestene lå lavere i banen enn de gjorde før hvilen, men var farlig frempå med blant andre med blant annet innbytter Keita. Helland forsøkte seg også med et ufarlig skudd fra 20 meter etter 57 minutter og spillet gynget mye frem og tilbake. Mike Jensen hadde et par gode skudd fra distanse som dessverre gikk rett på keeper, og på tross av at Rosenborg festet grepet mer og mer, var det det nærmeste de kom.

Lazio skapte heller ikke de helt store sjansene, men virket å ha god kontroll på hjemmelaget og seieren virket aldri truet. Faktisk var de nærmest scoring da Eyjolfsson og Lædre Bjørdal holdt på å kløne det til skikkelig i midtforsvaret et kvarter før slutt. Begge forsvarerne snublet og islendingen headet rett til en Lazio-spiller. Hansen var oppmerksom og fikk ryddet opp før det ble virkelig farlig.

Helland ble slått

Åtte minutter før slutt ble det plutselig voldsomt dramatisk. Etter en tøff duell på høyresiden, ble det ampert mellom Keita og Helland. Spillerne slang noen gloser til hverandre, før Keita slo Helland i ansiktet og fikk direkte rødt kort.

Selv med en mann mer klarte ikke RBK-spillerne å true Lazios keeper og det ebbet ut i en fortjent 2-0-seier til Lazio. Dermed står Rosenborg fortsatt med ett poeng og det ser ut til at det kun bli to Europa-kamper til for trønderne denne sesongen.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. SS Lazio