Fotball

Joda, det er alltid ledig i krysset

To nydelige scoringer sørget for tre poeng til Viking i serieåpningen.

  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Det var ikke vakkert, men det var solid og utrolig effektivt. Viking leverte en perfekt bortekamp mot Vålerenga og sikret seg tre poeng i serieåpningen.

Les også

Sjekk Viking-børsen mot Vålerenga

Scoringene sto Björn Daniel Sverrisson og Mathias Bringaker bak. Begge målene var noen perler og jubelen sto i taket i Viking-leiren da dommeren blåste for full tid.

— Det var et sjokk for min del. Det kom veldig uventet og jeg måtte ta sjansen da den kom. Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle treffe så bra. Utrolig kjekt å score i en så viktig kamp. Nå skal jeg bare jobbe videre på trening, så får spilletid komme etter hvert, sier Bringaker til TV 2. — Det ble en litt merkelig kamp, men det var en herlig start. Björn har slike mål i seg og jeg er ikke overrasket. Det var ikke noe lykketreff. Mathias fikk gjøre det han er god på og scoringen var utrolig flott, sier Jonevret til TV 2.

MÅL: Vikings første mål for sesongen var litt av en perle.

— Det var et veldig flott mål. Det er godt å starte sesongen med en seier på Ullevaal, sier Sverrisson.

Les også

  1. Eliteseriedraktene 2016: Vinneren vil overraske mange

  2. Følg Vålerenga - Viking og chat med Joey

Pang!

22 minutter tok det før Viking scoret årets første seriemål – og for en scoring det var!

Björn Daniel Sverrisson dro meg seg ballen inn i banen og fra 23 meters hold limte han den i Aslak Falchs venstre kryss. Nydelig scoring av islendingen! Falch var sjanseløs på skuddet og målet er en klar kandidat til rundens mål.

FEIRER: Vikings Björn Daníel Sverrisson jubler sammen med Samuel Adegbenro og Karol Mets etter 1-0-scoringen over Vålerenga på Ullevaal.

Endelig viste Sverrisson hvilken fantastisk skuddfot han har og hva slags potensial som faktisk bor i spilleren.

Før scoringen skjedde det lite på Ullevaal. Lagene brukte innledningen av kampen til å ta og føle på hverandre. Spillet foregikk for det meste på midtbanen og ingen av lagene produserte målsjanser.

Det eneste av noe som kunne ligne på farligheter var et innlegg fra Samuel Adegebenro og et skudd fra Abdisalam Ibrahim. Innlegget til Adegbenro ble klarert i armen på Pedersen og dommer Johnsen dømte frispark.

Les også

Jonevret: - Skal bli herlig å komme i gang

Ibrahim var god da han dro seg forbi ett ledd, men skuddet til midtbanespilleren ble for svakt og Falch reddet enkelt.

Vålerengas første målsjanse i 2016-sesongen kom etter 28 minutter. Grindheims skudd ble blokkert, men ballen havnet hos Deshorn Brown. VIF-spissens avslutning gikk imidlertid himmelhøyt over mål.

Stort mer skjedde det ikke de første 45 minuttene på Ullevaal. Vålerenga hadde ballen mest i første omgang, men alt i alt en veldig jevnspilt omgang.

Bringakers første

Suleiman Abdullahi fikk en god mulighet da han kom igjennom helt i starten av andre omgang, men nigerianeren var for ubesluttsom og avslutningen gikk både utenfor og over mål.

Minutter senere dro Brown seg fri i Vikings sekstenmeter, men også hans avslutning gikk over mål. Etter 55 minutter var Wæhler farlig frempå med en heading på corner, men Austbø hadde få problemer med å redde.

Bortsett fra Abdullahis forsøk, skapte Viking veldig lite i starten av andre omgang. Vålerenga hadde ballen mest, presset til tider Viking, men skapte aldri noe annet enn halvsjanser.

Etter 63 minutter fikk Mathias Bringaker sin debut da unggutten erstattet Patrick Pedersen.

Utover i omgangen var det tydelig at begge lag begynte å bli trøtte. Kvaliteten i spillet varierte voldsomt og ingen av lagene var spesielt gode.

Viking gjorde et nytt bytte da Zymer Bytyqi erstattet Adegbenro etter 76 minutter.

Mot slutten av kampen ble Viking presset langt tilbake, men som så mange ganger tidligere ble det kun hjørnespark ut av hjemmelagets forsøk.

I stede var det Viking som benyttet muligheten. Etter at Zymer Bytyqi mislyktes med en kontring, fikk Vålerenga klarert ballen. Ibrahim headet den ut på kanten til Bringaker og så startet magien.

Unggutten var frekk nok til å dra ballen med seg inn i sekstenmeteren og på nydelig vis knallet han den i lengste hjørne. Nok en nydelig scoring av Viking og for en seriedebut av Bringaker!

GLADGUTT: Mathias Bringaker scoret 2-0-målet for Viking. Det var han greit tilfreds med.

Dermed tok Viking en meget sterk borteseier i serieåpningen.

— Jeg synes vi gjorde en ok kamp, men resultater er kjempeskuffende. Skal man vinne slike kamper så må vi score på slike sjanser. Marginene var litt på Vikings side i dag. Sjansemessig og fotballmessig var vi det beste laget, sa Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampslutt.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Viking FK