Fotball

TIL bekrefter: Jobber for å låne ut Dioury

I løpet av de neste dagene spiller trolig Mehdi Dioury (19) for en annen klubb.

LÅNES UT: Her er Simo Valakari og Mehdi Dioury under trening.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Senegaleseren, som TIL fortsatt har veldig tro på, vil gå på et utlån med varighet på en halv eller hel sesong. Mehdi Dioury har kontrakt med TIL ut 2020-sesongen.

– Det er helt og holdent fordi vi ønsker at han skal periode der han spiller førstelagsfotball. Vi har stor tro på ham. Nå er han litt unna elleveren, og da ønsker vi at han spiller jevnlig i en klubb i en halv eller hel sesong, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Om det blir en norsk eller utenlandsk klubb er ikke avklart.

– Vi har både jobbet i utlandet og i Norge, så får vi e hvor vi klarer å lande det til slutt. Vi håper å få det gjort denne uken eller i begynnelsen av neste uke, sier Johansen.

Mehdi kan benyttes både som midtstopper og defensiv midtbanespiller. TIL har ikke noe «krav» på hvilken rolle han skal ha på banen i den nye klubben. Johansen synes imidlertid han er aller mest spennende som defensiv midtbanespiller.

– Vi må få det optimalt for Mehdi, slik at han ikke går til en klubb hvor han sitter på benken, sier Johansen.

I dag signerte TIL for øvrig en treårsavtale med Daniel Berntsen. TIL jobber også med å forsterke stallen ytterligere før overgangsvinduet stenger 4. april. Ut går altså Mehdi Dioury på lån.

– Er det flere som er aktuelle for salg eller utlån?

– Nei, svarer Johansen kontant.

Les mer om

  1. Daniel Berntsen
  2. Tromsø IL