Fotball

Nederlandsk avis om Martin Ødegaard: - Unikt talent eller PR-stunt?

Stor interesse for Ødegaard-overgangen i utenlandske medier.

Nederlandske aviser bruker mye plass på Martin Ødegaards låneavtale til Heerenveen.
  • Steffen Stenersen

Det var stor interesse knyttet til tirsdagens pressekonferanse i Heerenveens lokaler.

Klubben har sikret seg Martin Ødegaard på lån i halvannet år, og et så stort navn tiltrekker seg interesse fra store deler av fotball-verden.

Den hollandske avisen AD skriver at presseromet på Abe Lenstra stadion var «uvanlig fullt» som følge av Ødegaards kontraktsunderskrivelse. Den samme avisen spør seg nå om det er kun oppmerksomhet klubben får ved signeringen av nordmannen, eller om han er så godt som hypen tilsier.

Les også

Her er syv ting du bør vite om Martin Ødegaards nye hjemby

– Virker som en stille og tilbaketrukken gutt

«Et unikt talent, eller et PR-stunt?» spør avisen.

– Han virker som en stille og tilbaketrukken gutt - han virker nesten litt mystisk. Arkivene er ikke fulle av intervju med ham. I Heerenveen kan Ødegaard igjen konsentrere seg om det han liker best. Ikke noe spennende liv i rampelyset i Madrid, men litt sykling i Heerenveen. Det virker som akkurat det Ødegaard trenger for å vise hvor god han er, skriver avisen.

Martin Ødegaard viste frem noen triks for fotografene under en seanse på Abe Lenstra stadion.

Fotballnettstedet Voetbal International trekker sammenligningen til Ruud van Nistelroy og Klaas-Jan Huntelaar, som er de to andre spillerne som har spilt i både Heerenveen og Real Madrid.

Les også

Trøndersk unggutt blir lagkamerat med Ødegaard: - Forventer at han dominerer litt

– Ukontrollerbart geni

Heller ikke i spanske medier har latt overgangen forbigå i stillhet. Den spanske storavisen Marca stiller seg et spørsmål mange har stilt seg med tanke på Ødegaard: Har han vist nok i Real Madrid?

– Ødegaard er noe så sjeldent som et ukontrollerbart geni. Det han kan lære av Cristiano Ronaldo, Toni Kroos, Luka Modric og Isco på trening, er ubetalelig. Det han mangler i fysikk, tar han igjen for med sine ferdigheter med ball i beina, spille presise pasninger og å gli forbi skogen av bein, skriver Marca.

Les også

Berg Hestad: - Ødegaard burde gått til Nederland for to år siden

Martin Ødegaard måtte vise sine ballkunstner foran en haug med fotografer.

– Perfekt arena

– Han vil nå få sjansen i Æresdivisjonen, en perfekt arena for ham til å skinne og vokse som fotballspiller, og etter all sannsynlighet returnere til Bernabeu som en bedre mann og spiller, fortsetter avisen.

Britiske Daily Mail har hengt seg opp i Ødegaards uttalelse på pressekonferansen, hvor han sa at han «er bare en normal gutt», og ikke bryr seg om «wonderboy»-stempelet.

Tyske Bild kaller årene i Real Madrid for skuffende for 18-åringen, mens franske L’Equipe naturligvis nevner at Ødegaard i høst var aktuell for en låneovergang til Rennes.

På pressekonferansen tirsdag sa Martin Ødegaard at han gleder seg til å ta fatt på spill for Nederlands per nå fjerde beste klubb.

– Jeg vil bare si at jeg er veldig fornøyd. Dette er en god sjanse til å vise ferdighetene mine. Heerenveen virker å være en fin klubb, og vi har hatt gode samtaler, sa Ødegaard.

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Cristiano Ronaldo
  3. SC Heerenveen