Marca: - Real Madrid har lagt inn bud på Ødegaard

Martin Ødegaard-interessen fra Real Madrid formaliserer seg. Nå skal det spanske storlaget ha lagt inn bud på 15-åringen.

Martin Ødegaard er blitt koblet til en rekke storklubber ute i Europa denne høsten. Real Madrid skal være svært interessert i å sikre seg 15-åringen.

Det er den spanske avisen Marca som melder at Real Madrid har lagt inn et bud på Strømsgodsets midtbanejuvel.

Martin Ødegaard var på besøk hos Real Madrid tidligere denne måneden, men ønsket ikke å snakke om klubbesøket da han møtte pressen på Marienlyst i Drammen dagen etter.

Ryktene og spekulasjonene om Ødegaard har vært mange, noen mer vidløftige enn andre. For eksempel meldte den engelske avisen Daily Mail i august at Real Madrid skulle være klare for å legge 125 millioner på bordet for Ødegaard. De millionene er den foreløpig ingen i Drammen som har sett noe til.

Kan få Zidane som trener

Kontraktsforslaget Real Madrid skal ha tilbudt innebærer at Ødegaard blir en del av Real Madrid Castilla som spiller i La Segunda B, skriver Marca.

Det er den tidligere Real Madrid— og Frankrike-stjernen Zinedine Zidane som trener laget, og fra neste år innfører klubben en ny ungdomslinje.

Den innebærer å signere spillere som har potensiale til å spille for førstelaget på sikt, men tanken er at spillerne først skal utvikle seg og prestere godt på Castilla før de tar det store steget opp, skriver realmadrid.no.

Så spørs det om det er interessant for Ødegaard, og om budet er av en såpass størrelse at Strømsgodset selger allerede nå.

Pappa Ødegaard: - Ingen kommentar

Pappa Hans Erik Ødegaard har signalisert at det er uaktuelt å gå til en klubb hvor han havner på et juniorlag. Det er ikke tilfelle med Real Madrid Castilla. De spiller i det i samme seriesystem som førstelaget uten øvre aldersbegrensninger, skriver realmadrid.no.

Hans Erik Ødegaard sier til Aftenposten at han ikke ønsker å kommentere Marcas sak.

— Vi kommer ikke til å kommentere dette. Det er så mye rykter og spekulasjoner, så vi kommenterer ingenting, sier Ødegaard.

— Vi har sagt hvordan vi tenker og hva som er planen. Så at det kommer nye rykter og spekulasjoner er ikke noe nytt. Vi kan ikke forholde oss til alt. Derfor er det bedre å la være å kommentere alt som kommer enn å kommentere noe. Da vil det bli spekulasjoner rundt det vi kommenterer og ikke, sier pappa Ødegaard.

En spansk journalist Aftenposten har snakket med har vanskelig for å se for seg at Ødegaard tilbys plass i Real Madrids A-stall nå.

Godset sier heller ingenting

Daglig leder i Strømsgodset Erik Espeseth er lite snakkesalig om Marcas opplysninger.

— Dette har jeg absolutt ingen kommentarer til i det hele tatt. Det er Jostein Flo som er tett på alle prosesser med spillere inn og ut, mulige og umulige overganger, hos oss, sier Espeseth til Aftenposten.

Godsets sportssjef Jostein Flo har ikke besvart Aftenpostens henvendelser.

Fakta Martin Ødegaard

  • Født 17. desember 1998 (15 år)
  • Klubb: Strømsgodset
  • Mål/målgivende pasninger i 2014: 3/7 (11+7 eliteseriekamper)
  • Ble tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge mot Emiratene i august
  • Ble tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp da han fikk 26 minutter mot Bulgaria 13. oktober
  • Sønn av tidligere Strømsgodset- og Sandefjord-spiller Hans Erik Ødegaard.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk