Fotball

Viking-Granfelt taus om emisjonsplanene

Charlie Granfelt vil ikke svare på om Viking-styret vil gå videre med planene om en ny aksjeemisjon.

Charlie Granfelt
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Søndag gjennomførte det nye Viking-styret sitt første styremøtet. På agendaen sto blant annet planene om en ny aksjeemisjon.

— Jeg kommer ikke til å fortelle om hva vi diskuterer i styret. Dette forblir en intern sak, men jeg kan si vi jobber med saken. Når vi har noe å fortelle skal vi gjøre det gjennom de riktige kanalene, sier Granfelt til Aftenbladet.

Det forrige styret jobbet i flere måneder med å tilrettelegge for en ny emisjon, men de valgte å overlate til det nye styret å avgjøre om aksjonærene skal inviteres til å være med på en ny emisjon.

Det forrige styret ga imidlertid klar beskjed om at det i løpet av året er behov for å gjennomføre grep for å bedre økonomien.

Tre mulige løsninger

Til sommeren havner Viking sannsynligvis i rød sone hos lisensnemnda til Norges Fotballforbund. Skal klubben komme seg ut av den røde sonen, må både likviditeten og egenkapitalen bedres. Det finnes i utgangspunktet tre måter å gjøre det på.

Øke inntektene. I dagens vanskelig marked er ikke det enkelt. Sannsynligvis er det kun betydelig sportslig suksess som kan bidra til at Viking øker inntektene nok til at det på sikt kan gi klubben et betydelig bedre økonomisk resultat, slik at både likviditeten og egenkapitalen bedes.

Kutte kostnader er et annet alternativ, men klubben har allerede kuttet kraftig det siste året, slik at nye kutt garantert vil svekke den sportslige satsingen.

Det siste alternativet er å be aksjonærene om å skyte inn frisk kapital gjennom en ny aksjeemisjon.

Om lag 35 prosent av aksjonærene har varslet at Viking må endre selskapsform fra ASA til AS før det kan bli aktuelt for dem å vurdere å bidra i en ny emisjon.

Dermed må Viking-styret enten finne en måte å blidgjøre aksjonærene på, kjøre på med emisjonen uten støtte fra 1/3 av aksjonærene, eller velge å skrinlegge planene.

Les også

  1. Derfor tror Jonevret 2015 blir bedre enn fjoråret

  2. Det er nå jobben starter, Charlie

  3. Nå er Granfelt Vikings øverste leder

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK