Fotball

Dorsin: - Jeg spiser opp de fleste vingene om dagen

RBK-veteranen knuste De Lanlay i duellen på kanten.

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

VIKING — ROSENBORG 1-4

STAVANGER/TRONDHEIM (adressa.no): Med 4-1 borte mot Viking i Stavanger klatrer Kåre Ingebrigtsens menn tilbake på tabelltoppen, etter at å ha blitt presset av både Vålerenga og Odd. De tre tetlagene har nå alle ti poeng etter fire serierunder.

— Vi hadde full kontroll. Det kjentes ut som vi hadde det i nitti minutter. En veldig bra gjennomført bortekamp av oss, sier en glad Mikael Dorsin til adressa.no etter kampen.

I KNALLFORM: Mikael Dorsin (til venstre) feirer scoring med lagkameratene.

På forhånd ble det pratet om duellen mellom ham og Vikings Yann-Erik de Lanlay. De Lanlay ble byttet ut etter 64 minutter, og da oppgjøret var det ingen tvil om hvem som hadde gått seirende ut.

— Gammel og treig

— Jeg er litt gammel og begynner å bli treig, men jeg synes jeg spiser opp de fleste vingene i ligaen om dagen. Det var bra, smiler RBK-veteranen.

Han fortsetter:

— Folk vil kanskje ha nye og unge spillere, men det er ikke alltid grønnere på den andre siden. Jeg har vist det på starten av sesongen generelt at jeg har vært veldig bra.

Dorsin trekker frem den defensive tryggheten i RBK-laget, som igjen fører til at de kommer til muligheter i angrep.

Les også

Rosenborg herjet med Viking

Mikkelsen i slag

Etter en tam åpning sørget Tobias Mikkelsen for å sette liv i kampen da han skjøt i stanga fra rundt tjue meter etter 17 minutters spill. Det var oppgjørets aller første målsjanse.

Før det hadde kampen i Stavanger vært preget av stillingskrig, de første ti minuttene med et visst overtak fra Viking.

Etter stangskuddet fra Mikkelsen åpnet kampen seg. Jonas Svensson hadde en god mulighet for Rosenborg etter 24 minutter, men skuddet han fyrte i vei ble reddet av Viking-keeper Iven Austbø.

Scoret på returen

Etter 31 minutter fikk Rosenborg corner fra venstre. Ballen traff pannebrasken til Stefan Strandberg, som stanget den i tverrliggeren. Alexander Søderlund sto helt riktig plassert for å ta seg av returen. Dermed 1-0 til Rosenborg.

Ledelsen holdt seg til pause. I første omgang hadde RBK full kontroll, og det var spesielt defensivt trønderne, for anledningen kledt i rødt, imponerte.

Etter hvilen stormet Rosenborg og Tobias Mikkelsen frem i angrep. Dansken fikk ballen på kanten og avanserte inn mot Viking-buret. Uten å bli spesielt hindret av Karol Mets i Viking-forsvaret satte han ballen på strålende vis bak Iven Austbø.

Ny spenning etter redusering

Ti minutter ut i omgangen kom den første skikkelige Viking-muligheten. Skuddet fra 16 meter fra Zymer Bytyqi gikk like utenfor André Hansen.

Da en halvtime gjensto, stormet Tobias Mikkelsen frem på kanten og la den inn til Riku Riski. Han la ballen videre til Fredrik Midtsjø, som sendte i vei et skudd som såvidt havnet utenfor stengene. Like etterpå fikk Mike Jensen en dobbeltmulighet, uten at det endte i scoring.

Da Rosenborg så ut til å skulle sikre seieren det siste kvarteret, dukket Suleiman Abdullahi opp og headet ballen bak André Hansen på praktfullt vis. Dermed 1-2 og nytt liv i kampen.

Skotsk bursdagsshow

Innbytter Liam Hendersen, som fyller 19 år i dag, knuste alt håp for vertene da han fem minutter senere satte inn Rosenborgs tredje scoring. Mike Jensen har mye av æren for scoringen med et flott forarbeid. Han la ballen inn til Henderson.

Det skotske bursdagsbarnet ga seg imidlertid ikke med det. Fem minutter før full tid fikk han ballen på 18 meter, avanserte noen meter og banket den i mål.

Dermed endte kampen 4-1, en meget god oppvisning av Rosenborg, som fortsatte å jage mål selv om de var i føringen på bortebane.

 1. Les også

  RBK-helten: - Min aller beste bursdag

 2. Les også

  Viking måtte forklare seg for fansen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Rosenborg BK
 4. Mikael Dorsin