Fotball

Viking banket Haugesund

Overbeviste i treningskampen.

 • Fredrik Fornes

RANDABERG ARENA (Aftenbladet): Det ble en overbevisende 2-0-seier til Viking i treningskampen mot FK Haugesund lørdag formiddag. Bortelaget kom ikke til en eneste målsjanse, mens et frisparkmål til Andrè Danielsen samt en sen scoring av Yann-Erik de Lanlay sørget for seier til de mørkeblå.

— Jeg var litt urolig i forkant siden vi har trent så hardt i det siste. Men vi tok tak i dette fra start av, hadde bra balanse i laget, var flinke til å variere spillet, og hadde ballen nesten hele tiden. Vi spilte oss frem og skapte en del sjanser etter lange angrep på 15-20 pasninger, og det var gøy å se. Jeg så at mye av det vi har trent på i det siste viste igjen i kampen i dag, og det er veldig gledelig, sier en fornøyd Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet etter å ha slått Haugesund 2-0.

SEIER: Viking-spillerne slo Haugesund greit lørdag. Pål Christensen

— Den nye spillestilen sitter bedre og bedre. Det er kjekt å spille når vi dominerer banespillet så mye at de knapt får lane ballen. Vi hadde også fokusert på det defensive før denne kampen, og da var det gøy å stenge igjen bakover, supplerer Kristoffer Haugen.Andrè Danielsen satte kampens første mål da han banket et frispark i mål fra 20 meter.

— Det er alltid godt å score mål fra backposisjon. Det var en kjekk kamp dette. Vi fikk til spillet vårt og hadde bra tempo på ball. Vi har trent godt i vinter, og vet hvordan vi vil spille, så nå må vi bare fortsette sånn som dette, sier han.

Pangåpning av Viking

Viking åpnet forrykende mot naborivalen fra Haugesund. Allerede etter halvannet minutt ble Veton Berisha tredd gjennom gjestenes forsvarsrekke, men vinkelen ble litt for skrå og avslutningen gikk et stykke utenfor.

Viking fortsatte å trykke Haugesund bakover i banen, og etter et kvarter kom Yann-Erik de Lanlay i skuddposisjon og dro til – via et Haugesund-bein og like over.

Ikke lenge etterpå kom omgangens største sjanse, da Samuel Adegbenros heading smalt i tverrliggeren og ut.

Les også

Jonevret innrømmer at Viking gambler

Frisparkmål fra Danielsen

Etter tjuefem minutter kom endelig uttellingen for Viking. Veton Berisha og Jon Dadi Bödvarsson presset frem et frispark i god posisjon. Andrè Danielsen tok fart og banket ballen i mål fra drøye 20 meter. En flott måte å åpne målkontoen for 2015 på for Viking-profilen med den målfarlige skuddfoten.

Viking var flinke til å flytte backene høyt opp i banen og komme til innlegg fra kanten – og bare minutter etter scoringen ga denne oppskriften nesten 2-0-ledelse. Sverrisson fant Haugen på kanten, som la et godt innlegg inn til Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen var relativt upresset og burde klare å heade ballen i mål, men stupheadingen gikk et stykke utenfor.

Haguesund slet med å spille seg inn i kampen, og Vikings høye, aggressive press skapte flere farligheter. Fem minutter før hvilen stjal Adegbenro ballen fra en Haugesund-forsvarer og fosset mot mål. I stedet for å gi ballen tvers over til de Lanlay valgte han å avslutte selv – og ballen trillet noen centimeter utenfor stolpen bak Haugesund-keeperen.

Dermed måtte Viking gå i garderoben med «bare» ett måls ledelse etter de første førtifem – en ledelse som fort kunne vært et par mål større.

De Lanlay satte punktum

Viking var ikke like suverene i andre omgang, mot et Haugesund-lag som la om til en mer kompakt 4-5-1-formasjon. Hjemmelaget hadde likevel grei kontroll mot et Haugesund-lag som heller ikke i andre omgang maktet å komme til en eneste målsjanse.

Viking-trener Kjell Jonevret observerer. Pål Christensen

Etter en drøy time lot Kjell Jonevret hjemmefansen stifte bekjentskap med Suleiman Abdullahi — og bare minutter etter han entret banen var han nære å sette sitt første mål i Viking-drakt. Gjennombruddspasningen var imidlertid litt for lang, og Abdullahis lange tå sendte ballen over keeper og et stykke utenfor mål.Etter en sjansefattig periode slo Yann-Erik de Lanlay til fem minutter før slutt. Makhtar Thioune slo en perfekt langpasning til lynvingen som etter hvert fikk stokket om beina og satt ballen i det tomme målet bak en utrustende Haugesund-keeper. 2-0 til Viking - en fortjent scoring og et fint punktum på en mer enn godkjent treningskamp av de mørkeblå.

Neste treningskamp for Viking er borte mot Bryne torsdag.

 1. Les også

  Få reaksjonene fra Viking-kampen

 2. Les også

  «Viking har en spennende og usikker tropp»

 3. Les også

  Se høydepunkter fra Vkings seier over Haugesund

Les mer om

 1. Forsesong
 2. Viking FK
 3. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Viking ga Molde en nesestyver

 2. FOTBALL

  Stabæk sørget for en skikkelig Viking-nedtur

 3. FOTBALL

  Nå svinger det, Viking

 4. FOTBALL

  Viking jobber videre med De Lanlay som venstrekant

 5. FOTBALL

  Disse to er bankers på Viking-laget

 6. FOTBALL

  Jonevret skifter fire mann