Fotball

Idrett og alkohol

SUPPORTERBLOGG: Vi ønsker bare å ta en rolig øl i et avskjermet område på arenaen, se litt idrett og bli behandlet som ansvarlige individer. Er det virkelig for mye å be om?

SERVERING: På Viking stadion får man kjøpt alkohol. Og det fungerer bra, skriver artikkelforfatteren.
  • Tore Asheim
Tore Asheim, Viking-supporter.

Det er selvfølgelig ikke overraskende at Tom Tvedt og Idrettsforbundet igjen rasler med sablene når det gjelder alkoholservering på idrettsarrangementer, og det er heller ikke overraskende at min lokale avis Stavanger Aftenblad støtter dem. Det har lenge vært en kampsak for Tvedt å forhindre profesjonelle idrettslag å servere alkohol, og de pleier som regel å skyve barna fremfor seg i dets kamp for å forhindre menigmann å ta seg en pils på en ishockey— eller fotballkamp.

Individets avgjørelser

Tilfeldigvis er Tvedt fra samme distrikt der begge de profesjonelle lagene har sikret seg skjenkebevilgning på sine respektive arenaer, i form av Viking Stadion og DNB Arena.

*** Her kan du lese alle innlegg fra Aftenpostens supporterskribenter**

I første runde ble det ironisk nok knockout for Stavanger Oilers, ironisk fordi Tom Tvedt da fant frem Ole Klemetsen til å være imot dette i en artikkel i Rogalands Avis.

Tidligere i år var det et par blogger frem og tilbake mellom undertegnede og idrettsforbundet vedrørende legalisering av andre aktører på gambling. Så det er ikke akkurat en stor overraskelse at vi står på fullstendig forskjellige sider også her.

Jeg er overbevist om at en ikke får et mindre barnevennlig arrangement bare fordi voksne får ta seg en pils eller tre på en bar adskilt fra resten av området, og der barn ikke får komme inn. Jeg har, som alltid, troen på at individet klarer å ta den rette avgjørelsen.

Tror ikke på skremselspropaganda

Dette er selvsagt en tro som av og til kan være noe naiv, men jeg tror heller ikke på den skremselspropaganden en får høre fra forbundet. Samtidig som de selvsagt skal ha egne alkoholtelt når de arrangerer store internasjonale arrangement. Det er bare å se på hva en måtte hatt om vi skulle hatt OL.

Da er det forskjell på kong Tom og Tore Hattemaker. Og han forsvarer også alkoholserveringen på den årlige Idrettsgallaen med at det ikke er et idrettsarrangement. Det Tom, det er å tale med to tunger.

Om du og Idrettsforbundet virkelig er anti-alkohol i forbindelse med idrett, da bør det være nulltoleranse også for du og dine i styret. Intet alkohol på vip-en, enkelt og greit. Da kunne jeg faktisk i langt større grad respektert det du prøver å få til, selv om jeg er aldri så mye uenig i det.

Er det for mye å be om?

Sånn helt til sist, jeg har vært på flere kamper i USA. Der får en faktisk lov til å ta med ølet ned til setet sitt. Jeg har aldri vært mer på et mer barne- og familievennlig sportsarrangement enn en standard kamp i USA. De har virkelig forstått hva en totalopplevelse skal være. Vi liker ofte å se på oss selv som mer siviliserte enn amerikanerne.

Krever ingenting

Og likevel har de et sunnere forhold til alkohol på idrettsarrangement enn det vi blir mistenkt for å ha. Grunnen til at det har funket på DNB Arena og Viking Stadion er at folk for det aller, aller meste oppfører seg som folk. Vi vil ikke miste muligheten til å ta en pils i godt lag. Og vi krever ikke å bli servert på setene våre heller.

Vi ønsker bare å ta en rolig øl i et avskjermet område på arenaen, se litt idrett og bli behandlet som ansvarlige individer. Er det virkelig for mye å be om?

I seriøsitetens navn Tom Tvedt, har du sett et mer barnevennlig arrangement i profesjonell norsk idrett enn det du ser på DNB Arena?

Kanskje på tide å ta turen fra vip-en og ned til de vanlige folkene. Bare en tanke.

Les også

  1. Bare på skjermen og bare når vi vinner?

  2. Jeg har ikke gitt utrykk for at Norge skal bli et Las Vegas i miniatyr

Les mer om

  1. Supporter