Stor interesse for Ulrik Yttergård Jenssen

Flere klubber har vist konkret interesse for Ulrik Yttergård Jenssen (19), men klar førsteprioritet er å fortsette karrieren i Lyon.

Ulrik Yttergård Jenssen fikk sjansen mot Arsenal forrige helg.

TROMSØ: Lørdag fikk Yttergård Jenssen spille 90 minutter på som venstreback mot Arsenal. Nok en fin erfaring for unggutten fra Tromsø.

– Det var først og fremst veldig gøy å spille mot Arsenal på et fullsatt Emirates, sa Yttergård Jenssen etter møtet med landslagsspillere som Alex Oxlade-Chamberlain og Mathieu Debuchy.

19-åringen har en semiprofesjonell avtale i Lyon som varer ett år til, men i august skal agent Kent Karlsen til Lyon for å diskutere Ulriks fremtid.

Les også

– Stort å føle på Champions League-nivået

– Vi har en pågående dialog. Planen er at vi innen midten av august skal ta en oppsummering av Ulriks posisjon i Lyon, sier Karlsen.

iTromsø kjenner til at eliteserieklubber i Frankrike, Nederland og Østerrike har vist konkret interesse for stoppertalentet, men Ulrik trives veldig godt i Lyon og vil helst fortsette der.

– Lyon er fokuset til Ulrik og har førsteprioritet, kommenterer Karlsen.

Les også

Tromsø-kompisene om Ulrik (19): - Det er utrolig fortjent

Viktig treningshverdag

Samtidig er det litt vanskelig å vite hva ledelsen i den franske toppklubben tenker. Det at Ulrik har fått mye tillit i Lyons sesongoppkjøring kan dog ikke være noe annet enn et godt signal.

– De spurte Ulrik om han kunne tenke seg å spille venstreback, i alle fall i oppkjøringen. Selv om det ikke er hans favorittposisjon, spiller han selvfølgelig der det er behov for ham, sier Karlsen om Yttergård Jenssen, som trives best som stopper og sentral midtbane.

I fransk presse har det vært spekulert i at Lyon vil signere 19-åringen på en profesjonell kontrakt, for så å låne ham ut for å gi ham førstelagserfaring.

– Ulrik har utviklet seg i fin retning, tenker jeg. Det er ikke unaturlig tenke i de baner (utlån) for å få spilletid på et høyere nivå. Men det er alltid en balanse. Én ting er proffkontrakt, men treningshverdagen er minst like viktig. Om han får trene fast med Lyons A-lag, vil det være en fin utviklingsarena, sier Karlsen.

Får Ulrik proffkontrakt med Lyon, får TIL for øvrig 40.000 euro (cirka 360.000 kroner). Moderklubb Fløya får 30.000 euro. Det ble bakt inn i avtalen da han ble solgt i desember 2012. – Vi synes det som skjer med Ulrik er veldig artig, og jeg la merke til at mange av våre unggutter fra vår egen klubb og sikkert andre klubber synes dette er stas. Det viser at det kan være mulig og gir enorm inspirasjon for unge spillere som vokser opp i fotballmiljøet i Troms, sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen.

Les også

Tøft møte med Arsenal for Ulrik (19)

Flere talenter

Yttergård Jenssen tilhører en liten gruppe unge, norske fotballspillere under 20 år som spiller i solide klubber i utlandet.

Martin Ødegaard i Real Madrid er i en særklasse. Martin Samuelsen i West Ham har fått spille en del på A-laget i sommerens oppkjøring. Også Bersant Celina har vært med på deler av Manchester Citys sesongforberedelser. Og i Juventus er Vajebah Sakor, som riktignok er et godt stykke unna A-laget.

Bortsett fra Ødegaard, virker Yttergård Jenssen å være den som er lengst fremme av de norske talentene.

– Nei, det er ikke så mange norske spillere som er på et høyere nivå i denne aldersgruppen, sier Kent Karlsen.