Fotball

Mourinho etter FA-straffen: - Glad jeg ikke fikk fotlenke

Chelsea-sjefen fikk straff etter dommerkritikk. Det tar han ikke særlig pent.

Chelsea-manager José Mourinho fikk straff etter tirade mot dommerne.

José Mourinho var på sitt mest sarkastiske da han kommenterte straffen han ble ilagt etter å ha sagt at engelske dommere er redde for å gi Chelsea straffespark.

Les også

FA straffer Mourinho etter dommerrefs

Han hevdet blant annet at han kan prise seg lykkelig for at Englands fotballforbund (FA) ikke har dømt ham til å gå med elektronisk fotlenke.

— Hvert ord jeg sier er en stor risiko for meg. Jeg er glad for at jeg ikke har fotlenke. Jeg tror ikke det er langt unna nå, sa Mourinho torsdag.

Han ble onsdag idømt en bot på 50.000 pund (625.000 kroner) og en kamps betinget karantene. Han må sone karantenen dersom han gjør seg skyldig i lignende regelbrudd det neste året.

Bakgrunnen var uttalelsene han kom med etter 1-3-tapet for Southampton nylig, da han mente at Robert Madley snøt Chelsea for straffespark.

— I den verden vi lever er en bot på 50.000 pund absolutt skammelig. Muligheten for å ilegges karantene er også sjokkerende, sa Mourinho under en boklansering.

Les også

«Jeg satt som bergtatt av Klopp. Det var utrolig fascinerende»

Lov og ikke lov

Han sammenlignet med ting hans erkerival, Arsenal-manager Arsène Wenger, har sagt og gjort uten å straffes og ironiserte over tankegangen bak.

Wenger kalte dommer Mike Dean «svak» og «naiv» etter derbytapet mot Chelsea forrige måned, men ble ikke straffet. Det ble franskmannen heller ikke etter at han dyttet Mourinho i oktober i fjor, noe som fortsatt får portugiseren til å frese.

— Forskjellen mellom «redd» og «svak og naiv» er bot og karantene. «Redd» koster 50.000 pund. «Svak og naiv» er tillatt, sa Mourinho.

— Nå vet vi også at det er lov å dytte folk i den tekniske sonen. Det er ikke noe problem. Ordet «redd» fører til straff, og hard straff. Men å kalle en av Europas beste dommere «svak og naiv» er greit. Nå kan alle managere skrive ned disse ordene, og så vet vi hva som er lov å si på pressekonferanser og hva som ikke er det.

Les også

Mourinho må stå skolerett for FA etter forsvarstalen

Mytteri

Chelseas svake resultater denne sesongen har ført til oppslag om et påstått spilleropprør mot manageren. Evening Standard skrev torsdag at en av spillerne har gitt Mourinho et lite flatterende økenavn. Han ironiserte også over de skriveriene.

Først nevnte han spillere som har støttet ham offentlig. Så prøvde han å komme på hvem som ikke har gjort det og fleipet med at de ikke får spille mot Aston Villa i helgen.

— Jeg tror mytteristene må være ... Baba (Rahman), og hvem ellers? Falcao? Papy Djilobodji? Oscar? Disse fire får iallfall ikke spille lørdag, sa han.

Mer alvorlig ble han på spørsmål om han tror han vil være i Chelsea resten av trenerkarrieren.

— Om du lurer på hvor lenge jeg vil være trener, vil jeg gjette 15 år til. Kan jeg være i Chelsea 15 år til? Det tror jeg ikke. Jeg tror ikke slikt lenger er mulig i moderne fotball. Jeg skulle ønske det var, men jeg tror ikke det, sa han. (©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. José Mourinho