Fotball

Mets tar skylden etter selvmålet: - Idiotisk feil av meg

Karol Mets sørget for at motstanderen reiste hjem med tre poeng.

 • Mats Slaastad Birkelund

STAVANGER (Aftenbladet): Det var et nervepirrende rogalandsderby for supporterne på Viking stadion.

For hjemmelaget på grunn av medaljestriden, mens Haugesund jaktet et pusterom fra bunnstriden.

Avgjørelsen falt etter 69 minutter i gjestenes favør. Karol Mets skulle klarere et tilsynelatende ufarlig innlegg, men Vikings midtstopper hadde ikke kontroll, og hans klareringsforsøk sendte ballen i nettmaskene bak en sjanseløs Iven Austbø.

— Det er bare en idiotisk feil av meg. Det er en enkel ball jeg skal klarere med høyrefoten. Jeg gjorde det ikke godt nok, det er sånn det er. Det var en håpløs feil, og da får de resultatet, forklarer Mets til Aftenbladet.

Innlegget gikk via Haugesunds spiss Simon Diedhiou før estlenderen styrte den i eget bur. Det vil han ikke skylde den klønete inngripenen på.

— Hans berøring forstyrrer meg ikke. Jeg har mer enn nok tid til å tenke på hva jeg skal gjøre. Jeg gjorde det ikke godt nok.

Dermed endte det 1-0 til et Haugesund i poengnød. Seieren gjør at de hvitkledde har tre poeng ned til Tromsø på kvalifiseringsplass, mens Viking ikke benyttet muligheten til å krype opp på sølvplass.

— Jeg synes vi slurver med enkle ting som pasninger og mottak, men likevel skaper vi en del sjanser. Vi følte at selv om vi spilte dårlig, så hadde vi grei kontroll. Det er et typisk baklengsmål på en sånn dag, det må vi bare tåle, sier Viking-trener Jonevret til Aftenbladet.

Ineffektive verter

Vertene var klart best før pause og skapte flere muligheter, men de kom ikke nærmere enn Suleiman Abdullahis stolpeskudd etter 41 minutter.

Gjestene lå lavt og kompakt med samtlige utespillere og satset på kontringer, uten at det resulterte i farligheter de første 45 minuttene.

Andre omgang var langt mer jevnspilt hvor også Haugesund og Christian Gytkjær hadde et par muligheter før målet kom.

Vikings kjempesjanse til å utligne kom etter 83 minutter, og det kom to av dem. Nisja stusset en corner i tverrliggeren. Ballen spratt ut i feltet hvor Adegbenro kneet den opp i tverrliggeren fra fem meter.

Sjansefattig innledning

Viking styrte banespillet innledningsvis, det var tydelig at bortelaget satset på kontringer, og hjemmelaget gjorde det ikke særlig vanskelig for de hvitkledde med lavt balltempo og manglende presisjon på bortelagets banehalvdel.

Etter 19 minutter kom kampens første store sjanse.

Et presist oppspill fra Thioune ble praktfullt tatt ned av Bödvarsson, og islendingen var plutselig alene med Bråtveit. Men med venstrefoten bommet 23-åringen på mål, og gjestene slapp med skrekken.

Tiltakende Viking-press

Viking fortsatte å ha mest ballbesittelse, og etter 31 minutter kom kampens neste mulighet. Thorsteinsson og Abdullahi kombinerte, men Bråtveit var med på notene og reddet skuddet fra 16 meter. Hjemmelaget var definitivt farligst, og to minutter senere vartet de opp med kampens tredje mulighet.

Danielsen stormet oppover høyresiden og slo tidlig inn. Der var Bödvarsson først på ballen, men han klarte ikke å styre avslutningen på mål.

Danielsen var et uromoment for Haugesund i den første omgangen. Etter 40 minutter slo han nok et presist innlegg fra høyresiden, og Vidar Nisja fikk heade upresset fra seks meter, men avslutningen gikk like utenfor.

Viking var klart best mot pause, selv om tempoet og intensiteten ikke var enorm. Bare minuttet senere avfyrte Suleiman Abdullahi et kanonskudd fra 19 meter. Bråtveit var sjanseløs, men skuddet smalt i stolpen og ut igjen.

— Jeg har to-tre sjanser, og det er ikke bare meg, men hele laget. Som lag må vi ta vare på sjansene. Vi må være tålmodige, de ligger tett, sier Bödvarsson til TV 2 før den andre omgangen.

Farlig Gytkjær

Den andre omgangen startet som den første, før Bödvarsson engasjerte hjemmepublikummet med sin tredje sjanse. Fra svært skrå vinkel klarte han dog ikke å sette ballen i mål alene med Bråtveit.

Etter 54 minutter skapte Haugesund deres første store sjanse ved Christian Gytkjær. Dansken ble spilt gjennom av spissmakker Diedhiou. Gytkjærs avslutning gikk på mål, men Austbø fikk parert til corner.

Haugesunderens spydspiss fikk nok en mulighet tre minutter senere. Gytkjær kom først på ballen inne i feltet, men Austbø var tett oppi ham og blokkerte avslutningen.

Ledelse ut av intet

Deretter roet det seg i begge ender av banen, før Haugesund tok ledelsen ut av det blå.

Karol Mets skulle klarere et ufarlig innlegg fra Myrestam etter 69 minutter. Diedhiou fikk en liten berøring på innlegget, men det unnskyDet var nok til å sette midtstopperen ut av spill, og hans klønete klareringsforsøk var utagbart for Austbø der det snek seg opp i nettmaskene nær høyre kryss.

Viking maktet ikke å sette inn et trykk i sluttminuttene, og på tribunen bredte misnøyen seg der gjestene drøyet tiden ved hver mulighet.

Etter 83 minutter kom gigantmuligheten for Viking. Nisja stusset et hjørnespark fra Bytyqi i tverrliggeren. Ballen spratt ned i feltet hvor Adegbenro fikk muligheten fra fem meter, men med kneet satte han den i tverrliggeren.

Flere farligheter produserte ikke vertene i sluttminuttene, og Haugesund tok med seg alle poengene hjem i kveldssolen.

 1. Les også

  Viking-spiller skadet seg på vei ut av sofaen

 2. Les også

  Jonevret: - Nå håper jeg det skjer noe snart

 3. Les også

  - Gytkjærs overgang til Molde gikk i vasken

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Viking FK