Fotball

Her er RBK-trenerens utvalgte mot Aalesund

Riski: — Blir godt å komme i gang.

AUDA: Riku Riski fikk et litt ublidt møte med ballen på lørdagens trening på Lerkendal, uten at finnen tok skade av det. Nå ser han ut til å starte mot Aalesund mandag.
 • Christian Skare Stendal

LERKENDAL (adressa.no): Endelig var de på trøndersk naturgress, og Rosenborg-spillerne så ut til å storkose seg på treningsbanen Skoglunden lørdag.

Der fikk Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen muligheten til å drille det som ser ut til å bli startoppstillingen i serieåpningen mot Aalesund mandag, og nå innrømmer han at han er iferd med å få oversikten.

— Ja, jeg begynner å ha laget klart, sier han til adressa.no.

Reginiussen nærmer seg

Det store usikkerhetsmomentet har vært i midtforsvaret. Stefan Strandberg, Holmar Eyjolfsson og Tore Reginiussen har alle slitt med skader i oppkjøringen, og spesielt har det stått et stort spørsmålstegn bak Reginiussens navn.

Nå ser det imidlertid ut til at han rekker å bli klar fra strekkskaden han pådro seg for to uker siden, og han danner trolig stopperpar med Strandberg i mandagens kamp.

NÆRMER SEG FORMEN: Tore Reginiussen på lørdagens trening.

— Tore så pigg ut. Han har vært skadet og slitt med en strekk, men nå kom vi oss på gress og fikk trent. Så handler det om å se om det kommer noen reaksjon i morgen, sier Ingebrigtsen.- Det blir nok ingen endelig avgjørelse før etter økten søndag, men sjansene øker, skriver en optimistisk Reginiussen i en sms til adressa.no.

Søndag er den aller siste treningen før sesongåpningen.

Les også

Over 14.000 billetter solgt til RBK-åpningen

Riski foran Mikkelsen

Det neste usikkerhetsmomentet har vært hva Ingebrigtsen bestemmer seg for å gjøre på venstresiden. Mikael Dorsin fremstår som det klare førstevalget på backen, og både skjærtorsdag og påskeaften ble Fredrik Midtsjø drillet i rollen som venstre indreløper på formasjonstreningene. Samtidig tyder det meste på at Tobias Mikkelsen vrakes på venstrekanten til fordel for Riku Riski.

— Det handler like mye om måten vi ønsker å spille på, og hva vi jobber med. Om vi bytter én, to eller tre spillere vet alle hva som skal skje, sier Ingebrigtsen.

KLAR TIL SERIESTART: Trener Kåre Ingebrigtsen leder troppene på lørdagens RBK-trening.

Riski er uansett klar til å bidra.

— Du vet aldri før lagoppstillingen kommer, men man kan få noen indikasjoner. Det er som det har vært i hele vinter – tøff kamp om plassene, og da spesielt på vingene. Alle vil selvsagt spille, så får vi se hva som skjer, sier finnen.

God tro

Han – som resten av Rosenborg-spillerne – storgleder seg til endelig å komme i gang med sesongen.

— Det blir godt. Vi har hatt en lang pause nå, og jeg tror vi er klare. Selvtilliten vi har tatt med oss fra slutten av sesongen i fjor, og kampene vi har spilt i vinter, er bra. Vi klarer nesten ikke vente på å starte, sier han.

PS! Skotten Liam Henderson hadde sin første trening med Rosenborg lørdag. Han kommer trolig til å se mandagens kamp fra tribuneplass.

Slik ser Rosenborgs sannsynlige startoppstilling ut (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Pål André Helland, Alexander Søderlund, Riku Riski.

Les også

 1. Aalesund-treneren tror ikke Rosenborg har blitt sterkere

 2. «Brutter’n» vil ikke gjøre som «Perry» og Hamrén

 3. Flere Aalesund-spillere usikre mot Rosenborg

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Aalesunds FK