Fotball

Opprykkshåpet svinner for Sandnes Ulf: - Skremmende dårlig

Hødd kontret seg til tre poeng i Sandnes og skjøv Ulf ned til fjerdeplass.

KUNNE KLAPPE: Det er ikke så lenge siden Aslak Falch spilte for nettopp Sandnes Ulf. På sin gamle hjemmebane kunne keeperen juble for tre poeng. Foto: Kristian Jacobsen

  • Bernhard Veland

KRANGLING: Sandnes Ulfs Tonny Brochmann i tottene på Hødds Vegard Heltne. Foto: Kristian Jacobsen

SKUFFET: Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes var svært misfornøyd med prestasjonen. Foto: Kristian Jacobsen

Aksel Berget Skjølsvik og Sandnes Ulf fikk sine sjanser. Foto: Kristian Jacobsen

Anel Raskaj prøver å snappe ballen. Aksel Berget Skjølsvik og Trond Erik Bertelsen følger med. Foto: Kristian Jacobsen

Aksel Berget Skjølsvik og Marius Helle havnet på etterskudd i første omgang. Foto: Kristian Jacobsen

Hødd kunne juble to ganger i første omgang. Foto: Kristian Jacobsen

Marius Helle i diskusjon med dommer Bjørn Hansen. Foto: Kristian Jacobsen

Marius Helle og Sandnes Ulf slet i første omgang. Foto: Kristian Jacobsen

Kent Håvard Eriksen i kamp om ballen. Foto: Kristian Jacobsen

SANDNES (Aftenbladet): Sandnes Ulf har kanskje styrket troppet i overgangsvinduet, men har avgjort svekket opprykksjansene med hjemmetapet for Hødd, lagets andre nederlag på eget gras denne sesongen. Ikke bare er Kristiansund og Brann poenget foran gaukene, Hødd jager også i ryggen på Ulf med sine 34, ett mindre enn Ulf.

Trond Erik Bertselsen var skadet i låret, og måtte ut. Ellers kunne jeg tatt hvem som helst, alle var like dårlige.

Hadde de lyseblå vunnet denne mandagskampen ville laget fra Ulsteinvik vært sju poeng etter, og langt på vei hektet av i den direkte opprykkskampen.

— Skremmende dårlig

Det var en skuffet og resignert Sandnes-trener som møtte pressen etter kampen.

— Dette var skremmende dårlig, og jeg er redd opprykket glipper hvis vi ikke hever oss mange hakk fra det vi presterte mot Hødd. Vi voisste de ville ligge lavt, men klarer ikke å gjennomføre kampplanen. Det var ingen bevegelse, alt for få innlegg, vi skjøt ikke og klarte ikke å fylle opp med spillere i boksen. Fortsetter vi slik som dette ryker vi også i bortekampen mot Fredrikstad søndag. De kjemper jo for livet, sier Bengt Sæternes til Atenbladet.

Han byttet to spillere i pausen, mest for å statuere et eksempel.

— Trond Erik Bertselsen var skadet i låret, og måtte ut. Ellers kunne jeg tatt hvem som helst, alle var like dårlige. Det var et forsøk på å skremme litt, å røske opp. Men det hjalp dessverre veldig lite. Nå håper jeg vi kan bruke de kommende treningsdagene godt, og slå tilbake. Det har heldigvis gruppen vist før, sier han.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN:

Andre hjemmetap

Hødd gikk forrige serierunde på et stygt 0-4 tap for Levanger på hjemmebane, men behersker tydeligvis å spille borte. De ble det første laget som slo Jerv i Grimstad i år (1-0), mandag påførte de Sandnes Ulf det andre hjemmetapet denne sesongen.

Dette var skremmende dårlig, og jeg er redd opprykket glipper hvis vi ikke hever oss mange hakk fra det vi presterte mot Hødd.

Laget lå dypt og satset på kontringer. Og takket være raske Eirik Ulland Andersen og to vakre mål før pause, lyktes taktikken fullt ut. Sandnes Ulf stanget mot et kompakt Hødd-mannskap, og var svært tannløse på topp. Verken Solomon Owello, som spilte fra start, eller Olafur Karl Finsen som kom inn ved starten av andre omgang, maktet å bidra mye i sine debuter i lyseblått.

Hardt straffet

Etter ti kjedelige åpningsminutter fikk vertene et markant overtak og presset Hødd dypt inne på egen halvdel. Den første målsjansen fikk Aksel Berget Skjølsvik, etter et innlegg fra Marius Helle. Skjølsvik prøvde en akrobatisk avslutning, som imidlertid ikke bød på de store problemene for Hødd-keeper Aslak Falch.

Tonny Brochmann var frisk på Sandnes Ulfs høyre siden, og startet mange angrep, mens nykommer Solomon Owello begynte å bli varm i trøya da omgangen var halvspilt. Hans framspill mot Kent Håvard Eriksen var nær ved å lykkes og Hødds Steffen Moltu måtte ofre en gult kort-takling for å stoppe Eriksen.

Gjestene første mulighet kom på et frispark fra Eirik Ulland Andersen etter 26 minutter. Fra 18 meter viste han fram sin gode frisparkfot, men skuddet havnet like over målet til Ingvar Jonsson. Kanskje var det bare en advarsel på hva som skulle komme?

For Hødd lå dypt og ventet på overganger. Og de kom. Derek Decamps prøvde å bryte på midtbanen etter 32 minutter, bommet og dermed hadde Ole Amund Sveen fritt leide. Heller ikke Marius Helles taklingsforsøk lyktes, og Sveen limte ballen i mål, helt oppe i krysset.

Og sjokket hadde knapt lagt seg før Eirik Ulland Andersen etter kampledernes mening var onside på et løp fra midtbanen. Han kom alene med Ingvar Jonsson, som rykket ut på 20 meter og vant den første duellen. Men returen gikk i beina på Magnus Myklebust, som fra 30 meters hold pent løftet ballen i det tomme målet.

Sandnes Ulf hadde et par gode muligheter på slutten av første omgang, men verken Kent Håvard Eriksen eller Aksel Berget Skjølsvik fant nettmaskene med sine forsøk.

Bare nesten

En skadet Trond Erik Bertelsen kom aldri på banen etter pause. Dermed tok Kenneth Sola hans venstreback-plass, mens Aksel Berget Skjølsvik ble skjøvet ned på høyrebacken og innbytter Paul Torres spilte midtbane. Islandske Olafur Karl Finsen fikk også sin Sandnes Ulf-debut ved starten av andre omgang, da han erstattet Marius Helle.

Likevel var det Hødd som hadde omgangens første sjanse, da Eirik Ulland Andersens avslutning fra 16 meter ble slått til hjørnespark av Ingvar Jonsson. Det headet Karl Joakim Wrele i mål, men dommer Bjørn Hansen annullerte fordi han mente Hødd-spilleren brukte ulovlige midler.

Sandnes Ulf hadde naturlig nok ballen mest, satset mer og mer offensivt, men skapte ikke veldig mange åpne sjanser. Nærmest var innbytter Olafur Karl Finsen, som traff tverrliggeren etter et hjørnespark . I tillegg hadde Kenneth Sola et susende skudd, som Aslak Falch fikk fingrene på da kampen var på overtid.

Da var Hødd vel så farligere de gangene gjestene kontret og satset på farten til Eirik Ulland Andersen.

For Sandnes Ulf venter nå Fredrikstad borte (søndag), mens Åsane kommer til Sandnes etter landslagspausen (søndag 13. september). Da er forhåpentlig både toppscorer Pontus Engblom og midtstopper Nikolai Geertsen tilbake.

  1. Les også

    Owello rett inn på Ulf-laget

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sandnes Ulf
  3. Hødd