Fotball

Scoret sitt femte for sesongen: Murray ble Brighton-helt mot West Ham

Veteranen fortsetter å levere.

Brighton-spillerne feirer Glenn Murrays (nummer tre fra venstre) avgjørende scoring.

Brighton – West Ham 1–0

Glenn Murray scoret sitt femte ligamål for Brighton denne sesongen da han fredag satte inn kampens eneste mål i Premier League-oppgjøret mot West Ham.

Enkel scoring

Etter å ha tatt poeng mot Chelsea og vunnet mot Manchester United de to siste kampene kom West Ham ned på jorden i bortemøtet med Brighton, da lagene tjuvstartet den åttende runden i Premier League fredag.

  • Fikk du med deg denne? Å strømme fotballkamper fra nettet kan spare deg for tusenlapper. Men nå kan du bli straffet for det.

Etter en intens og spennende første omgang var det hjemmelaget som gikk til pause med 1-0-ledelse. Glenn Murray fikk en enkel jobb med å sende hjemmelaget i føringen etter 25 minutters spill.

Et presist innlegg fra Beram Kayal traff Murray, som fra kort hold satte ballen forbi en sjanseløs Luka Fabianski i West-Ham-målet.

Det var 35-åringens femte seriemål denne sesongen.

Presset på

Etter pause presset West Ham voldsomt på for utligning.

Marko Arnautovic hadde flere store sjanser til å få balanse i regnskapet, men avslutningene fant ikke veien til nettmaskene. Også Andrij Jarmolenko og Fabián Balbuena hadde sine sjanser, men ballen fant aldri veien til nettmaskene.

Brighton la seg dypt og hadde lite å by på fremover. Bakover var de derimot både gode og heldige, og dro til slutt seieren i land.

West Ham gikk skuffet av banen, mens Brighton tok tre viktige poeng.

Med tre poeng klatrer Brighton til 12.-plass på tabellen med åtte poeng, mens West Ham ligger tre plasser bak med sine syv.

Neste runde tar Brighton turen til Newcastle, mens West Ham tar imot Tottenham.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Manchester City96212041620
3Liverpool85302261618
4Brighton & Hove Albion943299015
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Brighton & Hove Albion FC
  3. West Ham United FC