Fotball

Agent hevder Bolt er tilbudt proffkontrakt

Aktuell for permanent avtale med australsk klubb.

Usain Bolt prøver seg som fotballspiller.

Usain Bolts prøvespill har vært vellykket nok til at den australske fotballklubben Central Coast Mariners vil ha den abdiserte friidrettskongen med videre.

Det sier Bolts mangeårige agent Ricky Simms til Fairfax Media.

– Som et svar på alle historiene i mediene: Ja, Usain er blitt tilbudt en kontrakt. Jeg vil ikke gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, sier Simms.

  • Fikk du med deg denne? Tidligere Liverpool-spiller refser Usain Bolt: – Jeg hadde følt meg som en tulling

Vil ikke uttale seg

Central Coast Mariners vil ikke uttale seg om Bolt-agentens uttalelser. Mariners-trener Mike Mulvey kjenner ikke til at Bolt har fått tilbud om å få bli med videre. 32-åringen har vært på prøvespill i Australia de to siste månedene.

– Det er spekulasjoner. Jeg vet ikke noe om det dere snakker om, og det er sannheten, sa Mulvey etter 1-1-kampen mot Brisbane Roar i den australske serieåpningen søndag.

Bolt scoret to mål i sitt første oppgjør fra start. Det skjedde i en veldedighetsskap tidligere i måneden. Søndag var han ikke med i troppen til Central Coast Mariners.

Trente i Norge

Tidligere i uken ble det kjent at Bolt har avslått et tilbud om å flytte til Malta og spille for klubben Valletta FC.

Jamaicaneren har tidligere trent sammen med tyske Borussia Dortmund, sørafrikanske Mamelodi Sundowns og Strømsgodset.

Bolt dominerte sprintdistansene i friidrett i mange år, vant åtte OL-gull og 11 VM-gull og har fortsatt verdensrekorden på 100 og 200 meter.

(©NTB)

Les mer om

  1. Usain Bolt