Høgmo om Malta-kampen: - Er som en indrefilet med béarnaise og Amarone

Til tross for at flere spillere sliter med skader: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo angriper Malta-kampen med en voldsom appetitt.

Per-Mathias Høgmo har litt usikkerhet i troppen sin, men tror de fleste skal bli klare.
  • Kjetil Flygind

LILLESTRØM (Aftenposten): Per-Mathias Høgmo må vente i spenning noen dager til før han får svar på om spillerne som sliter med skader blir friske nok til å bidra mot Malta på et fullsatt Ullevaal stadion lørdag kveld.

Stefan Johansen, Alexander Søderlund, Pål André Helland, Omar Elabdellaoui og Martin Linnes hangler.

Les også

Skal det være noe vits å ta Ødegaard med i troppen, må han få spille lørdag

— Søderlund har en tå som er smertefull, men vi håper og regner med at det skal gå fint. Stefan har en kink i nakken som han pådro seg forrige uke, det er snakk om en liten låsning. Men vi tror det skal gå bra. Når det gjelder Omar og Martin så trente de alt bortsett fra den siste spilløvelsen i dag, og det gikk bra. Jeg regner kanskje med at de trener for fullt i morgen. Når det gjelder Helland så har vi et møte med det medisinske apparatet i kveld, da får vi en status på ham, svarer Høgmo på Aftenpostens spørsmål om status i troppen.

— Vi håper de blir klare, sier landslagssjefen.

Les også

Norges oppgjør mot Italia trues av orkan og monsterregn

Ny mann i troppen

Jone Samuelsen er hentet inn i troppen. Nettopp for å ha en spiller i bakhånd som kan bekle flere posisjoner på banen hvis forfallene skulle komme.

Stefan Johansen pådro seg nakkesmellen i Europa League-kampen mot Fenerbahce sist uke.

— Det er stivt baki der, selv om det går bedre nå, så må jeg være helt klar for å spille. Men jeg håper det skal løse seg, sier Johansen til Aftenposten.

Hvis ikke kan Ole Selnæs være et alternativ i hans posisjon som en av to «sittende» midtbanespillere.

— Det har gledet meg å se Ole Selnæs spille for Rosenborg i år. Han har vært god på trening her også. Men hvordan laget på lørdag blir får vi komme tilbake til, kommenterer landslagssjef Høgmo.

Les også

Norges nye bauta: Med ham i forsvar holder Norge tett

Søderlund starter trolig

Både Elabdellaoui, Johansen og Søderlund starter trolig for Norge hvis det friskmeldes. Begge leverte en god kamp da Kroatia ble slått i forrige landskamp.

Men som vanlig holder Høgmo kortene om laguttak tett til brystet. Det han imidlertid gjerne snakker om er hvordan spillerne gjør det på feltet. I går trente landslaget på Ullevaal, i dag var det treningsfeltet ved LSK-hallen som var arena for treningen.

— Vi er svært godt fornøyd med gjennomføringen av treningene. Som dere har sett, så er det noen øvelser som går igjen. Den posession-økten vi hadde i dag, som vi kaller Barcelona, var det meget høyt nivå på. Det er gøy å se kvaliteten i ferdighetsnivået og intensiteten i den type spilløkter. Det sa jeg til spillerne også. De har satt en god standard, sier Høgmo.

Haitam Alesaami

Forrige prestasjon teller tungtTroppen returnerte til landslagsoppdrag etter seks poeng mot Bulgaria og Kroatia. Energinivået er høyt, alle vet hva som står på spill.

— Malta-kampen er som en indrefilet med béarnaise og Amarone. Det er her og nå. Det er kun den kampen vi snakker om. Denne gruppen har vært veldig dyktig til å tenke arbeidsoppgaver. Alt vi foretar oss nå handler om Malta. Den type tenking er standard hos oss. Vi spiller ofte dobbeltkamper på slike samlinger. Å ta en kamp av gangen er en del av det å være toppspiller, sier Høgmo når han får spørsmål om det er utfordrende å tenke på Italia-kampen som kommer etter oppgjøret mot Malta.

- Hva tenker du rundt det å skulle vrake spillere som var med på å slå Kroatia og Bulgaria?

— Vi er veldig godt fornøyd med de spillerne som fikk muligheten i de to kampene. Det teller tungt inn mot et laguttak.

Høgmo vet også at konkurransen om spilletid på landslaget nå er så stor at det ikke er krise om noen skulle måtte melde forfall på grunn av skader. Tom Høgli er ute, der kommer enten Haitam Alesaami eller Martin Linnes inn. På midtbanen er både Håvard Nordtveit og Ole Selnæs klare til å steppe inn hvis Stefan Johansen ikke blir klar. Skulle Omar Elabdellaoui måtte kaste inn håndkledet på grunn av problemene i låret, står Linnes og Jonas Svensson klare.

Og på topp er Joshua King med, hvis Søderlund ikke kan spille. Det ligger an til at RBK-spissen er Norges førstevalg.