Fotball

Ulvestad er Norges nye Premier League-spiller: - Dette jeg drømte om som guttunge

Få i Ålesund har lagt ned flere treningstimer enn Fredrik Ulvestad. I dag gikk drømmen han hadde som barn i oppfyllelse.

Fredrik Ulvestad er Norges ferskeste Premier League-spiller.
  • Eirik Nesset Hjelvik

For sju-åtte år siden gikk det gjetord i Ålesund om den lille, spinkle gutten som tilbrakte drøssevis av timer på forskjellige kunstgressbaner på Sunnmøre i lag med faren sin. Der ble det terpet på teknikk time etter time.

I dag fikk Fredrik Ulvestad en voldsom belønning. 22-åringen skrev tidligere i dag under på en 3,5 årskontrakt med Premier League-klubben Burnley.

— Det var jo selvfølgelig dette jeg drømte om som liten guttunge. Så det er helt klart morsomt. Samtidig er det nå jobben begynner. Jeg er ikke fornøyd med å bare være her. Jeg skal spille meg inn på laget også, sier Fredrik Ulvestad på telefon fra England til Sunnmørsposten.

Etter at han skrev under kontrakten tidligere i dag, har det gått i et for Ulvestad. Først trening - deretter en rekke med obligatoriske klubboppdrag i forbindelse med overgangen.

— Jeg gleder meg voldsomt til å komme i ganag. Jeg har fått et godt inntrykk av manageren og tror dette er en klubb jeg kan utvikle meg videre i, sier Fredrik Ulvestad.

Les også

  1. Manageren: - Ulvestad skal få tid

  2. Ulvestad klar for Premier League

Klar over nedrykksfaren

Det tror Ulvestad han kan gjøre uavhengig av om det blir Premier League eller Championship neste år. Ti runder før slutt er det nemlig ingen tvil om at Burnley står i fare for å rykke ned en divisjon. Tre poeng er det opp til trygg plass.

— Det er selvfølgelig noe jeg har tenkt over. Det er en sjanse for at vi rykker ned, men jeg håper jo at vi skal klare å holde oss. Men skulle det gå galt, er det ikke noen krise for min del. Championship er en veldig tøff liga jeg tror jeg fortsatt kan utvikle meg i, sier Ulvestad.

Midtbanespilleren har stort sett trent for seg selv siden fotballsesongen var over i Norge november i fjor. Derfor er både han og Burnley klar på at det kan ta litt tid før han er å se på Premier League-arenaen. Oppgjøret mot Manchester City lørdag er han neppe involvert i.

— Manageren sier han vil bygge sten på sten og at jeg må være forberedt på at det kan ta litt tid. Så det er jeg inneforstått med. Selv om jeg er i god form, har jeg ikke trent så mye med et lag, sier Ulvestad.

- Er du trygg på at du etter hvert vil holde Premier League-nivå?

— Det er vel forhåpentligvis en grunn til at de henter meg, så det får jeg håpe. Samtidig kan dette være en fin klubb å utvikle seg videre i, og da gjelder det å ta vare på de sjansene man får, sier Ulvestad.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Aalesunds FK
  3. Burnley FC