Fotball

Ingebrigtsen: - Vi så ikke på hva som var gjort før

Slik kommenterer RBK-treneren Marit Breiviks utspill.

Skal videre: Kåre Ingebrigtsen sier at Rosenborg er nødt til å ta nye steg i høst når de skal ut i Europaligaen. Foto: MORTEN ANTONSEN

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Til Adresseavisen lørdag snakker Marit Breivik for første gang om Rosenborg etter at hun gikk ut av styret i 2013. Les også: — Erkjennelsen i RBK var fraværende (PLUSS)

Der gjør trenerlegenden, som i dag er assisterende toppidrettssjef og sommeridrettssjef i Olympiatoppen, det klart at hun mener den erkjennelsen hele klubben gjorde i fjor høst om at ting ikke var godt nok har vært avgjørende for oppturen.

Les også

Norge støtter Platini som ny FIFA-sjef

Savnet engasjement og vilje

Samtidig sier Breivik at hun i sin tid i klubben, fra 2009 til 2013, savnet det personlige engasjementet og viljen til å ta innover seg hva som må til, samt at oppfatningen i sportslig avdeling og resten av klubben ikke var samkjørt.

— Fra utsiden opplever jeg at det er bedre nå. Da jeg satt i styret var erkjennelsen fraværende, og der ligger nøkkelen. Dette handler om lederskap og Kåre er nøkkelen, sier Breivik til Adresseavisen.

Les også

Sjekk "Litj-Reginiussens" målshow

Hun trekker også frem endringene i treningsopplegget etter at Kåre Ingebrigtsen ble RBK-sjef.

— Kåre er nysgjerrig på innspill. Min opplevelse er at man i Rosenborg nå tør å trene. De tør å være slitne, sier Breivik.

-Må trene fryktelig mye

Ingebrigtsen svarer slik:

— I min tanke om fotball er det slik at du må trene fryktelig mye for å bli god. Vi gjorde ingen erkjennelse slik sett, men vi mente at det vi mente var riktig. Vi så ikke på hva som var gjort før.

- Følte du at du hadde hele klubben med deg, slik Breivik peker på?

— Ja. Hele klubben har vært knallhard så lenge har vært her. Det går på at hvis vi skal nå de målene vi har satt oss, så handler det om å trene bedre og mer enn de andre lagene som har mer penger enn oss. Det er veien tilbake til toppen i Norge og veien for oss ut i Europa. Det handler om mer trening og hvilken trening vi gjør, sier han til Adresseavisen.

- Må ta nye steg

Rosenborg tok seg som kjent videre til Europaligaen torsdag. Ingebrigtsens menn ligger i svært god posisjon til å ta seriegull, i så fall Rosenborgs første siden 2010. Søndag møter RBK Tromsø på Alfheim.

Ingebrigtsen har ingen plan om å hvile på laurbærene.

— VI må forbedre oss hele veien. Det har vi vært flinke på i hele år. Vi utfordrer hverandre hver dag og vi er opptatt av hva vi kan bli flinkere på. Vi er nødt til å ta nye steg med de motstanderne vi skal møte i høst.

 1. Les også

  Fjerde strake hjemmeseier for Aalesund

 2. Les også

  Vil ikke spekulere i «Bummen»-rolle

 3. Les også

  Tromsøs «Rosenborg-dödare»: - Ekstra stas å møte det laget

 4. Les også

  Solid billettsalg foran Tromsø-Rosenborg 

svp://31134?view=adressa

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Åpenhjertig Marit Breivik: - Erkjennelsen i RBK var fraværende

 2. FOTBALL

  Bjørn Hansen: - Det var nesten litt pinlig

 3. FOTBALL

  Bruttern tror ikke han finner Selnæs-erstatter i Norge

 4. FOTBALL

  Rosenborg har brutt med Rodal: – Synd, sier OL-mesteren

 5. FOTBALL

  RBK-treneren fikk jobbtilbud fra utlandet – samtidig fikk han klar beskjed fra styret

 6. FOTBALL

  RBK må ta en ny runde om Rodal-samarbeidet