- Det viktigste for oss er at noe skjer fort

Talsmann Espen Hoff og kaptein Rolf Daniel Vikstøl håper på rask trenerløsning i Start.

Steinar Pedersen i møte med Jerv-ledelsen på klubbhuset på Levermyr søndag kveld.

— Vi bør ha en trener snart klar. Det er mye som skal gjøres, blant annet på spillerlogistikk, sier Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl til Fædrelandsvennen.

Han og lagkameratene følger spent med i kulissene etter en, i dobbelt forstand, stormfull helg på Sørlandet. Etter at Fædrelandsvennen fredag kveld sprakk nyheten om at Pedersen har forhandlet med Start om trenerjobben begynte snøballen å rulle.

Jerv-trener Steinar Pedersen (t.v) er ønsket som trener i Start. Bård Borgersen (t.h) ledet klubben i høstsesongen, som endte med at klubben holdt plassen etter å ha slått Pedersen og Jerv.

Steinar Pedersen og Start skal være så godt som enige om betingelsene, og Jerv ga Start tillatelse til å snakke med hovedtreneren for halvannen uke siden.Men saken tok en vending da Jerv sendte ut en pressemelding etterfulgt av et tydelig budskap lørdag: Dette handler ikke om penger. Uansett hva Start kommer med er Pedersen, som skrev ny kontrakt med Jerv i sommer, Jerv-trener også i 2016.

Les også

Jerv etter styremøte lørdag: - Uansett hva Start kommer med så er det uaktuelt å slippe Pedersen

Det falt Pedersen tungt for brystet. Han ba om et møte med klubbledelsen lørdag kveld. Sammen med kona Siv satte han seg i bilen og kjørte til Levermyr. Der ga Jerv-treneren klar beskjed om at han ønsker seg til Kristiansand, men i det som skal ha vært et opphetet møte ble det ingen umiddelbar løsning.

Spillerne lite involvert

— Vi følger dette fra sidelinjen, sier Start-spillernes talsmann Espen Hoff om situasjonen mandag formiddag.

Han håper i likhet med Vikstøl at det kommer en avklaring raskt.

— Det er det viktigste for oss, sier Hoff.

- Vil spillerne ha Pedersen?

— Vi har ikke diskutert situasjonen, vi ble spredd for alle vinder rett etter kampen. Jeg skjønner godt at Steinar er en interessant mann for Start. Samtidig synes jeg at Bård Borgersen og Mattias Andersson gjorde en god jobb i den tiden de hadde med oss. Det står respekt av måten de løste det på, til tross for at vi slet resultatmessig, sier Hoff.

- Er spillerne involvert i ansettelsen av trener?

— Vi er ganske lite informert om det som skjer, svarer Hoff.

- Skulle du ønske dere ble spillere ble spurt til råds?

— Jeg tenker at det til syvende og sist er klubben som må ta et valg, men at det kan være lurt å involvere spillergruppen, svarer Hoff, som har ett år igjen av kontrakten med Start.

Les også

Start nærmer seg treneravklaring

Taus Pedersen

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal ville ikke kommentere noe rundt trenerjakten i klubben. Start har ikke bekreftet at Pedersen er klubbens førstevalg.

— Vi er i fortsatt i prosesss. Jeg har ikke behov for å nevne navn, sa Brandsdal søndag formiddag.

Han hadde følgende kommentar til pressemeldingen fra Jerv lørdag:

— Den virket veldig klar og tydelig, og de er i sin fulle rett til å meddele dette til omverden. Det har vært mye spekulasjoner, da er det fullt forståelig at de vil legge ballen død. Jerv får styre si skute, så får vi styre vår. Vi jobber uansett videre med prosessen, uavhengig av pressemeldingen.

Steinar Pedersen sa til Fædrelandsvennen tidligere lørdag at han ikke ønsket å kommentere pressemeldingen fra Jerv, men at det kunne bli aktuelt å si noe på et senere tidspunkt. Søndag ønsket han ikke kommentere prosessen.

Da Agderposten oppsøkte styreleder Topland på hans adresse i Grimstad sent lørdag kveld, var det kona som tok i mot. Hun gikk inn og spurte Topland om han ville prate, men han takket nei.

— Vi har ikke noe nytt utover pressemelding tidligere, skrev han senere i en sms til avisen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering