Ba mor overtale Roma til å signere ham - nå er han «større enn klubben»

Som 12-åring visste Francesco Totti at det var Roma for alltid.

Francesco Totti (38) er fortsatt en viktig brikke i Roma-laget. Her gestikulerer han under hjemmekamoen mot Juventus i mai, som endte 0-0. Også denne sesongen er Juventus og Roma de heteste kandidatene til å vinne Serie A.

FØLG DIREKTE TIRSDAG FRA 20.45: Manchester City-Roma

Roma har fått en perfekt start på årets Serie A-sesong, og etter lørdagens 2-0-seier over Hellas Verona, på Francesco Tottis 38-årsdag, står hovedstadslaget nå med fem seiere av fem mulige. Bare Juventus har vært like gode.

Og etter en god fjorårssesong er Roma også tilbake i det gode selskap – Champions League. Men selv om de feide russiske CSKA Moskva av banen med 5-1-seier i første kamp, blir det ingen lett oppgave for italienerne å ta seg videre fra gruppespillet. De to andre lagene i gruppen heter nemlig Bayern München og Manchester City.

Bestemt 12-åring

Francesco Totti spilte sin første kamp for Roma i 1993. Her feirer han etter å ha scoret på straffe mot Newcastle i UEFA-cupen i 1999.

Tirsdag er det Manuel Pellegrinis menn som venter på City of Manchester Stadium. De lyseblå tapte 1-0 borte mot Bayern München i sin første gruppespillkamp, men har hatt en god oppladning til Roma-kampen med 7-0-seier over Sheffield Wednesday i ligacupen onsdag og 4-2 seier over Hull City i serien lørdag.— Vi kan ikke tape poeng på hjemmebane i denne tøffe gruppen, sier Pellegrini, ifølge The Guardian.

En Champions League-medalje er noe Romas store sønn, Fransesco Totti, mangler. Han har vunnet Serie A, og han har vunnet VM, men ikke verdens gjeveste klubbturnering. Men han har heller ikke skiftet klubb for å gjøre den drømmen mer realistisk.

Allerede som 12-åring avslo Totti et tilbud fra Lazio fordi han visste at det ikke var klubben han ville spille for.

Les også

Ti Champions League-godbiter du må få med deg

Som Roma-supporter kunne han ikke svikte Roma-heltene Bruno Conti og Giuseppe Giannini, som hver dag kikket på ham fra plakatene på barnerommet. Totti ga sin mor, Fiorella, oppdraget med å overtale Roma til å signere ham, og hun tok kontakt med klubbens akademi-system.— Lodigiani (Tottis daværende klubb) hadde allerede lovet ham bort til Lazio, men Fiorella kom og ba meg om å hente ham. Jeg måtte krangle skikkelig med deres daglige leder, men til slutt kom Totti til Roma, har Gildo Giannini, som da hadde ansvaret for Romas akademi, fortalt til Il Messaggero, ifølge The Guardian.

- Klubbspiller nummer én

Les også

Her er mine 10 italienske favoritter

— Totti er verdens største klubbspiller. Det finnes jo andre å nevne – som Paolo Maldini og Ryan Giggs, men de har spilt for store klubber som det ikke har vært noen grunn til å forlate. Totti har i mange år vært for god for Roma, sier TV 2-reporter, Roma-supporter og Totti-fan Thomas Høy (27).- Selv om man sier at ingen spillere er større enn klubben, så mener jeg faktisk at Totti er det, fortsetter han.

- Romas år neste år

I fjor var det tjue år siden Totti debuterte i Serie A – for Roma, klubben han har spilt for siden.

Siden debuten, som 16-åring, har Totti spilt over 700 kamper for Roma, og med sine 235 ligamål er han nummer to på listen over Serie As mestscorende spillere gjennom tidene. Å klare å ta igjen Silvio Piolas 274 scoringer, kan bli tøft.

Høy tror ikke kongen av Roma spiller lenge nok til å ta scoringsrekorden. Han tror heller ikke Totti rekker å få med seg en Champions League-medalje.— Men så lenge kroppen fungerer og han slipper unna skader, så spiller han nok denne sesongen pluss minst én til. At han får med seg en Serie A-tittel – det har jeg troen på. Jeg tror Juventus blir for sterke også i år, mens neste år blir Romas år, sier Høy.

Den tøffe Champions League-gruppen Roma har havnet i, gjør at Høy tror det blir vanskelig å komme seg videre fra gruppespillet i år.

— Roma mangler to midtstoppere som gjør at de må bruke fjerdevalget mot Manchester City – og det er jo ikke helt heldig. Mye skader gjør at man har fått rotert mindre på laget, så det er nok ikke de piggeste beina som løper ut på banen. Men om Roma klarer uavgjort, så er de jo helt med.

- Må skape seg selv på nytt

Lørdag fylte Totti 38 år, og han er «still going strong». Men dagen da Roma-legenden legger opp, vil komme. Livet uten Totti på banen tror Thomas Høy blir rart.

— Den dagen Totti legger opp, kommer Roma til å få en utfordring i å skape seg selv på nytt. Selv har jeg aldri opplevd et Roma uten Totti, sier 27-åringen.

Roma-supporteren tror ikke Totti er trenertypen, og ser ham heller for seg i en annen rolle i klubben.

— Jeg tror ikke det bor en trener i ham – til det er han ikke kynisk nok. Han passer bedre som en ambassadør for klubben.

Manchester City-Roma vises på Viasat 4 tirsdag kl. 20.45.