Fotball

Hareide før møtet med PSG: - Har ikke nevnt Zlatan med ett ord før kampen

Dagen før dagen i Malmö. Åge Hareide mot Zlatan Ibrahimovic. Men Malmö-treneren bruker minimalt med tid på den svenske superstjernen før matchen.

Marcus Rosenberg og Åge Hareide på pressekonferanse.
  • Kjetil Flygind

SWEDBANK STADION (Aftenposten): Pressekonferanserommet på Malmö FFs hjemmebane Swedbank Stadion var så å si fullt lenge før MFFs trener Åge Hareide entret podiet sammen med sin kaptein Markus Rosenberg.

Det var stressede lydfolk som skulle sikre TV-sending, journalister som intervjuet hverandre, til og med en og annen danske var å høre, i tillegg til franske journalister med designbriller på nesen som slet med å koble seg på nettet.

Hareide smilte da han kom ut av sidedøren sammen med mannen som spilte ungdomsfotball med Zlatan i Malmö på 90-tallet. Meldte et par kommentarer til sin kaptein, før han inntok hovedrollen.

Les også

  1. PSG hedrer terrorofrene med spesialdrakt

  2. «Jeg beveger meg som en fra Malmö, jeg snakker som en fra Malmö. Alt er Malmö for meg»

Prøver å holde fokus

— Det er mye fokus på Zlatan fra omgivelsene, og det er naturlig når han kommer hjem til byen og skal møte sin gamle klubb. Men vi har ikke gjort noe spesielt før denne kampen. Vi har møtt dem før en gang, vi vet hvordan de er og hva som er deres sterke sider. Da vi møtte Real Madrid her var det fokus på Ronaldo og hele stjernegalleriet, og spillere som tenkte på hvilke spillere de skulle bytte drakter med etter kampen. Nå har vi fokus på oss selv, sier Hareide.

Og det tok ikke mange sekundene før navnet Zlatan ble tema. Hareide vet meget godt hva PSG-spissen er i stand til.

— Jeg har ikke nevnt Zlatan med et ord i vår forberedelse til kampen. Vi har sett kampene de har spilt siden siste vi møtte dem, vi har analysert dem, og Zlatan er en av mange stjerner der. De har tre stkker foran der. Skal vi nevne Zlatan må vi også nevne Edinson Cavani og Angel Di Maria. Vi har heller fokus på hva vi kan gjøre mot dem. Mange har forsøkt å stenge ute Zlatan. Sist var det Danmark, det gikk ikke så bra. Men vi har også spillere som kan avgjøre. Det kan like gjerne være Markus Rosenberg som gjør det som Zlatan.

Forventer massiv Zlatan-hyllest

Rosenberg, som spilte sammen med Zlatan i Malmö FF på 90-tallet, håper fansen ikke bare vil heie på Zlatan.

— Zlatan er veldig velkommen her. Han er den største spilleren i Sverige noensinne, og han kommer fra Malmö, det er vi veldig stolte av. Vi er veldig stolte av hva han har oppnådd. Fansen vil hylle ham, men jeg håper de vil fokusere på oss etter at Zlatan har fått sin hyllest, sier Malmö-kapteinen.

Oppgjøret mellom de to lagene i Paris i september endte med 2-0-seier til Zlatans lag. Og franskmennene er også storfavoritt før møtet i Sør-Sverige onsdag kveld. Men på hjemmebane er Malmöff et helt annet lag enn borte. Det håper Hareide skal gi gevinst.

— Vi er best når vi slipper hestene løs og er offensive. Vi skal forsøke å gå ut og smelle på dem med en gang og være direkte, og litt annerledes enn slik de opplevde oss i Paris. Disse kampene er spesielle, for spillerne og for fansen. Jeg håper vi kan levere en god prestasjon. Vi vet vi møter superstjerner, noen av de beste i verden. Dette er god erfaring for våre spillere og for oss som klubb. Men vi går alltid for å vinne. Blir man for lave og for passive, blir man utspilt, analyserer den norske MFF-treneren.

Tror ikke Danmark-snakket har påvirket spillerne

Hareide er sterkt linket til den ledige jobben som dank landslagssjef. Michael Laudrup har takket nei, Hareide er blant kandidatene til å ta over. Det er ikke hans favoritt-tema å snakke om. I hvert fall ikke dagen før møtet med Paris Saint-Germain og «den hjemkomne sønn».

— Om dette er min siste kamp som Malmö-trener vet jeg ikke, det kan jeg ikke svare på. Vi har en kamp mot Molde før Real Madrid-kampen, så vi får ta ting i riktig rekkefølge, sier Hareide.

- Er du like fokusert på jobben som Malmö-trener eller har spekulasjonene påvirket deg?

— Jeg er minst like fokusert, kanskje enda mer enn før. Vi har vært veldig grundige i forberedelsene til denne kampen, det startet vi med på fredag. Det er alltid lett å bruke det som et argument for at det blir forstyrrelser. Tidligere har det vært spekulasjoner rundt spillere, nå treneren. Men i 1999 skrev jeg under for Brøndby i april. Da var det mange som lurte på om jeg klarte å holde fokus på jobben i Helsingborg. Men vi ble svenske mestere da, og da gikk jeg med Brøndby-jobben hengende over meg i en hel sesong. Jeg forsøker å gjøre en så bra jobb som mulig, og jeg håper og tror ikke spillerne blir påvirket, sier Hareide.

Rent sportslig er det også litt å spille om for Hareide & co. Laget ligger sist i gruppen, men med samme antall poeng som Shakthar Donetsk (3 poeng). Laget som blir nummer tre i gruppen får plass i Europa League på nyåret. I den siste kampen i gruppespillet møter Malmö FF Real Madrid i Spania. Den kampen spilles 8. desember.

  • Sjekk status i gruppen her

PS! I 1999 jublet både Zlatan og Hareide i Allsvenskan. Malmö-treneren vant SM-gull med Helsingborg, mens Zlatan scoret sitt første Allsvenska-mål for et allerede nedrykksklart Malmö FF.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Malmö FF
  3. Paris Saint-Germain