Fotball

Bekrefter at Fjørtoft er ferdig som AaFK-assistent

Karl Oskar Fjørtoft er ikke lenger Trond Fredriksens assistent i AaFK. Men Fjørtoft er fortsatt ønsket med videre i en annen rolle i klubben.

Karl Oskar Fjørtoft (t.v) er ikke lenger Trond Fredriksens assistent i Aalesund (Arkivfoto)
  • Eirik Nesset Hjelvik

I går skrev Sunnmørsposten at AaFK ønsket å gjøre en endring knyttet til Fjørtofts posisjon som assistenttrener. I dag var ikke Fjørtoft til stede da AaFK gjennomførte dagens treningsøkt. Undervegs i økta bekreftet klubbdirektør Henrik Hoff at Fjørtoft ikke lenger er AaFKs assistenttrener.

— Status er at vi gjør en midlertidig endring inn mot trenergruppa rundt A-laget. Vi har sagt en stund at vi jobber med og ønsker å få inn en trener rundt Trond (Fredriksen) med mer erfaring. I den forbindelse kjører vi en prosess rundt det, forklarer Henrik Hoff.

Han presiserer at Karl Oskar Fjørtoft fortsatt har kontrakt med AaFK og er ønsket med videre framover av klubben. Trolig vil han gå inn i en rolle som spillerutvikler dersom han ønsker det.

Sunnmørsposten har ikke lykkes i å komme i kontakt med Karl Oskar Fjørtoft fredag.

Les også

AaFK vil endre på Fjørtofts rolle

Ingen erstatter på plass

Avskiltingen av Karl Oskar Fjørtoft skjer uten at AaFK per dags dato har en erstatter klar. Hoff regner med at det nåværende trenerteamet vil lede AaFK mot Lillestrøm søndag.

— Har det vært misnøye med jobben Fjørtoft har gjort?

— Nei, dette er en totalvurdering ut ifra situasjonen vi har havnet i. Det er derfor vi gjør det, sier Hoff.

- Har du forståelse for at det utad kan virke som om dere legger skylda på Fjørtoft her?

— Jeg har ingen problemer med å se at folk tenker det slik, men dette er bare ett av flere grep som vi mener det er riktig å gjøre framover, sier Henrik Hoff.

- Hvordan tar Karl Oskar dette selv?

— Han stiller spørsmål ved om dette er det rette greper. Det får han selvfølgelig lov til. Men dette er ett av flere grep vi kommer til å gjøre framover for at vi skal plukke flere poeng, sier Hoff.

- Dere har følt det som et prekært behov siden dere ikke har en erstatter på plass til søndagen?

— Vi har gjort de endringene vi mener har vært nødvendige for å komme i havn med prosessen vi er inne i, svarer Hoff.

Les også

Er du rett mann, Trond?

— Ikke et spillerkrav

Torsdag skrev Sunnmørsposten at det skal ha vært en viss misnøye blant spillergruppa knyttet til Karl Oskar Fjørtofts væremåte. Dette skal ha toppet seg med at representanter fra spillergruppa oppsøkte klubbledelsen mandag.

— Nei, det er helt feil. Det har ikke vært noe møtevirksomhet fra spillergruppa mot Karl Oskar. Misnøyen mot han har ikke vært tema i det hele tatt blant spillergruppa. Vi har hatt mange møter, blant annet med kapteinsteamet om situasjonen vi er i, men det er bare helt normalt, sier Bjørn Helge Riise.

Les også

Bærer dette rett ut for stupet for AaFK?

Flere AaFK-spillere føler det blir framstilt som om at de har ønsket å fjerne Fjørtoft fra stillingen sin. Det avviser Bjørn Helge Riise på det sterkeste.

— Dette er styret og daglig leder sin avgjørelse. Det må vi bare godta. Jeg presiserer at det ikke er Karl Oskar sin feil at vi sliter i det hele tatt. Det er langt flere som må ta på seg det ansvaret, sier Bjørn Helge Riise.

Les også

  1. AaFKs supporterklubb tar utskjelte Hoff i forsvar

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK