De krangler om hvem som er størst i Manchester

— Det vil ta City lang tid å komme på vårt nivå, sier Uniteds manager.

Manuel Pellegrini og Louis van Gaal blir ikke enige om hvilket lag som er størst i Manchester.

Klokken 14.30 braker det løs på Etihad Stadium: Manchester City mot Manchester United. Den regjerende seriemesteren i Premier League mot den mestvinnende klubben i engelsk fotball.

DIREKTE 14.30: City — United

Manchester United-manager Louis van Gaal er klar på at det vil ta mange år før Manchester City eventuelt kan skryte av å være størst i byen. City-manager Manuel Pellegrini mener på sin side at de siste års resultater gjør City til største klubb.

— Vi har flere fans verden over og flest følgere i sosiale medier. Bayern München er største klubb i Tyskland, og det samme gjelder Barcelona og Real Madrid i Spania. Det vil ta Manchester City lang tid å komme opp på det nivået, sier van Gaal ifølge The Guardian.

20-4 i ligatitler

Søndagens Manchester-derby er det 168. i rekken. City slo United 4-1 og 3-0 forrige sesong og endte hele 22 poeng foran «De røde djevlene» på tabellen. United har til sammen vunnet 20 ligagull mot Citys fire, men sistnevnte har vunnet Premier League to av de tre siste årene.

Pellegrini mener man må se på statistikken de siste årene, som også viser at City har vunnet fem av de siste seks Manchester-derbyene (målforskjell 18-6).

— Hvis man tenker at fotball handler om det som skjer nå, er City størst, sier han.

Ni poeng opp

Ettersom Chelsea vant sin kamp mot QPR lørdag har City hele ni poeng opp til serielederen. City tapte forrige ligakamp mot West Ham, og i midtuken ble det tap i ligacupen mot Newcastle.

— Vi kan spille hurtigere enn vi har gjort i det siste, men både mot West Ham og Newcastle var motstanderens keeper den beste spilleren. For ett år siden svarte jeg på akkurat de samme spørsmålene. Vi vant ikke på de seks første bortekampene, og jeg måtte svare på den samme kritikken, sier Pellegrini.

City må klare seg uten David Silva på grunn av en kneskade.

— David er en veldig viktig spiller, men vi har en stor tropp. Om han er skadd så erstatter vi ham med en annen, sier Pellegrini.

Stoler på Rooney

For United-manager Louis van Gaal blir dette hans første Manchester-derby.

— Dette er det største derbyet jeg kommer til å være involvert i, sier van Gaal, som setter sin lit til Wayne Rooney.

— Han har scoret mange mål mot City, flere enn noen annen. Jeg er glad for å ha ham på banen, sier han.

Rooney har scoret 11 mål i Manchester-derbyer. Det er rekord.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk