Fotball

«Signeringene av Solli og Moore virker ganske meningsløse»

BLOGG: Hans Petter Jørgensen mener at Vikings sommerhandel ødela for en topplassering.

SOMMERKJØP: Kieffer Moore og Aleksander Solli.
  • Hans Petter Jørgensen

Det så lenge ut til at Viking skulle få en overraskende god sesong. En sesong der resultatene kom selv om omstendighetene var utfordrende. Dessverre kom smellen til slutt, og det var sommeren sin skyld.

Nivåforskjell

I sommervinduet forsterket RBK med Yanni, Lædre Bjørdal og Anders Konradsen. Godset hentet tilbake Marcus Pedersen, Odd hentet Diouf og Stabæk forsterket med Anthony Annan og Keita.

Viking ”forsterket” med Alexander Solli og Kieffer Moore.

VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen.

Hvordan skal Viking kunne konkurrere om topplasseringer når gapet i kvalitet er såpass stort? Viking mistet dessuten to klare førstelagsspillere i Veton og Yanni. Veton var i tillegg toppscorer når han dro til Tyskland. Og ja, Stabæk mistet også sin toppscorer når Diomande forsvant til Hull.

Les også

  1. Bunnlagene kan bli tvunget ut i ekstra seriekamper

  2. Også Arild Østbø til Sarpsborg 08

  3. Kapteinen forlater Bryne

Sommeren har skylden

Det holdt en stund. Det gjorde det fordi Viking faktisk har en del vinnerskaller på førstelaget og fordi de kunne flyte på medgangsbølgen sesongen hadde skapt. Det holdt likevel ikke helt inn. Jeg er sikker på at det som skjedde i sommer har en stor del av skylden for nettopp det.

Dette er mer en konstatering enn en kritikk. Vi visste alle at situasjonen var slik. Viking hadde ikke penger. Både Veton og Yanni ville bort.

Når det er sagt virker signeringene av Solli og Moore ganske meningsløse. Det er selvsagt lett å sitte her med etterpåklokskapen min, men det var ærlig talt lite som tydet på at disse to skulle heve Viking høsten 2015. Moore med litt spilletid for et League 2-lag og Solli fra OBOS-ligaens bunnlag. Det svinger litt mer av Anthony Annan og Muhamed Keita som Stabæk hentet inn på lån.

Stallfyll utenfra

Moore og Solli var stallfyll, og stallfyll bør hentes fra egne rekker. Spillere utenfra skal i all hovedsak hentes for å forsterke laget.

Viking er inne i en vanskelig periode. Det er trange tider og klubben må spare på alle hold. Det betyr at rammene for 2016-sesongen vil være begrensede. Det betyr igjen at Viking må være ekstremt nøye med spillerlogistikken.

Det har vist seg gjentatte ganger at også klubber med små ressurser kan finne gull på overgangsmarkedet. Der ligger også Vikings og vårt håp. Gode spillere gir både poeng og overgangssummer. Sakte, men sikkert kan Viking dermed jobbe seg tilbake til en posisjon der vi kan konkurrere om de samme spillerne som våre konkurrenter.

Hva mener du? Var det i sommer det skar seg?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK