Fotball

Selnæs fortsetter trolig som stopper: - Passer meg bra

Ole Selnæs blir mannen med taktstokken når Norge skal angripe Serbia og redde den norske fotballhøsten.

Ole Selnæs i aksjon på trening på Marienlyst mandag kveld. I kveld står det om EM-deltagelse.
  • Kjetil Flygind

DRAMMEN: Leif Gunnar Smerud fortsetter med Ole Selnæs som midtstopper i tirsdagens returoppgjør i U21-playoffen på Marienlyst i Drammen.

Før pressen ble kastet ut av stadion etter et kvarter, fikk vi se Smerud drille det som etter alt å dømme blir forsvarsfireren mot Serbia.

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud på trening mandag.

Foran keeper Sondre Rossbach, ble Kristoffer Haraldseid, Jonas Grønner, Ole Selnæs og Birger Meling drillet.Foran seg hadde de Anders Trondsen og Iver Fossum. Mer enn det fikk vi ikke se. Da stengte Norge treningen.

Les også:

Les også

Selnæs om presset Høgmo: - Tror og håper han får fortsette

— Spiller der jeg får beskjed

Ole Selnæs tar utfordringen på strak arm - slik han gjorde i Beograd fredag.

— Det er ikke noe problem. Jeg spiller der jeg får beskjed om å spille, det går fint. Det er artig å spille midtstopper, man lærer utrolig mye av å spille i nye posisjoner, sier Selnæs til Aftenposten.

Ole Selnæs (t.h.) var kaptein for Norge i Beograd fredag. Her sammen med Iver Fossum.

Mens A-landslaget må klare seg uten hans tjenester i enda tre kamper, blir han en viktig mann for U21-laget når det spilles om EM-deltagelse i Polen neste sommer.— Forhåpentligvis skal stopperne våre ha mye ballkontakt ettersom vi må score mål. Spiller jeg stopper, så blir det mye ball, jeg vil ha spillet foran meg. Det tror jeg kan passe meg fint, sier trønderen.

Les også

Fra babylykke til viktig kvalik-kamp: - Det kan bety enormt mye for karrieren

Nytt påfyll — nye muligheter

Leif Gunnar Smerud understreker, slik fotballtrenere alltid gjør før laget er offentliggjort, at ingenting er klart. Selv om han virker å ha det meste i orden.

— Det meste er nok klart, men jeg skal gruble litt på det vi så i dag, sier Smerud.

U21-laget har fått påfyll av Mats Møller Dæhli og Martin Samuelsen fra A-landslaget. De to sluttet seg til troppen etter å ha vært med på A-landslagets tur til Praha hvor det ble tap for Tsjekkia fredag, samme dag som U21-laget tapte 2-0 for de serbiske U20-verdensmesterne i Beograd i første playoffkamp.

Det gir nye muligheter. Og kanskje noen ekstra runder med grubling med tanke på laguttak.

— Mats er en relasjonell spiller som kjenner systemet vårtnog konseptet godt. Han har vært med en del i det siste. Martin har mer ekstremkompetanse, han er ikke så inne i vårt system. Men han har veldig gode individuelle ferdigheter. En spiller det lukter mål av.

Les også

Høgmo under stort press: Fire navn skiller seg ut i jakten på ny landslagssjef

Må kopiere Perry-bragden

Norge må frem og score mål ettersom Serbia vant første playoffkamp 2-0. Da kan Selnæs på stopperplass være en god løsning.

— Vi trenger gode pasningsføtter i flere posisjoner. Men Ole har spilt stopper både på klubblaget og for oss sist, så han behersker flere roller. Og vi slapp bare til tre sjanser mot Serbia borte, sier Smerud.

Utgangspunktet er greit. Norge må vinne, og må score minimum tre mål for å komme seg til EM i Polen neste sommer.

Første gang et norsk U21-landslag spilte EM var i 1998. Sommeren 2013 fikk Tor Ole Skullerud lede Norge i det andre mesterskapet for U21-laget. Det endte med bronse i Israel.

Da tok Norge seg til EM etter å ha slått Frankrike 5-3 på Marienlyst høsten 2012 under Per Joar Hansens ledelse. Sammenlagt vant Norge 5-4, og sikret EM-deltagelse for annen gang.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball