Fotball

Eirik Hestad: – La ned sikkert 25 kilometer

Eirik Hestad (20) og resten av Molde-laget jobbet sokkene av seg mot Dinamo Zagreb tirsdag.

– Det eneste jeg tenker på nå er at jeg er sinnssykt sliten, sa Hestad til Romsdals Budstikke etter tirsdagens kamp.
  • Martin Brøste

ZAGREB: Eirik Hestad har ikke startet en eneste eliteseriekamp denne sesongen. Han var involvert i en alvorlig bilulykke lille julaften i fjor, og har sakte men sikkert jobbet seg tilbake etter skadene han fikk derfra. Borte mot Dinamo Zagreb fant imidlertid Tor Ole Skullerud plass til 20-åringen i startoppstillingen, og Hestad jobbet og slet til siste slutt.

Les også

I dag skal Kjetil Rekdal være sjefen til Petter Northug

– Det eneste jeg tenker på nå er at jeg er sinnssykt sliten, sa Hestad til Romsdals Budstikke etter tirsdagens kamp.

– Det ble en svært spennende kamp. Men det er sånn det er om du har lyst å kjempe om Champions League. Da blir det spennende kamper, og det blir garantert den neste også. Jeg syns at samtlige i dag la ned en veldig god innsats. Det er det som skal til også for å gå videre mot et så godt lag. Selv la jeg ned sikkert 25 kilometer. Jeg kjenner at kroppen begynner å respondere, og er fornøyd med formutviklingen min. Men jeg kjenner samtidig at jeg har litt å gå på. Det er en bra følelse, fortsatte han.

Ikke overrasket

Hestad startet også bortekampen mot armenske Pyunik i den forrige runden i mesterligakvalifiseringen. Mot Dinamo Zagreb valgte Tor Ole Skullerud å gå ut i 4-5-1. Dermed ble det plass til Hestad fra start på midtbanen – sammen med Harmeet Singh og Etzaz Hussain.

Les også

Molde med knallresultat i Kroatia

– Jeg blir ikke overrasket når jeg starter fotballkamper nå lengre. Selv om jeg ikke har spilt så mye til nå i år, så håper jeg alltid at jeg skal få være med og bidra fra start. Av og til starter man, av og til ikke. Jeg vil selvsagt spille så mye som mulig, fortalte Hestad.

Han var sterkt bidragsytende til at MFK fikk med seg et sterkt 1-1-resultat med seg i bagasjen. Det var et resultat midtbanespilleren var godt fornøyd med.

– Det er et bra utgangspunkt. Vi har alle muligheter til å gå videre. Jeg føler samtidig at vi kunne vunnet kampen, men selvsagt også tapt den om vi hadde hatt marginer mot oss. Vi tar med oss 1-1 og et bortemål. Vi har alt å kjempe for, sa Hestad.

– Hva tenker du om returkampen nå?

– De må jo framover på banen. Jeg tror det blir en ny jevn kamp. Vi må legge ned minst like mye innsats hjemme som vi la ned i kveld, sa han.

Ny kontrakt

For noen uker tilbake signerte Hestad ny kontrakt med Molde. Avtalen gjør at han er Molde-spiller de neste tre og et halvt årene.

– Nå ser jeg bare fram til å konsentrere meg om å spille fotball, sa Hestad om den nye kontrakten.

Og unggutten får nok spille fotball framover. Han spilte seg i alle fall ikke ut av laget med prestasjonen i Zagreb.

– Nei, jeg håper ikke det. Hver kamp lever sitt eget liv. Jeg må bare ta de sjansene jeg får. Jeg vil bare gjøre det så bra som mulig i hver eneste kamp, sa Hestad.

Moldes kamp mot Bodø/Glimt skulle egentlig spilles denne helga, men ble flyttet fram på grunn av MFKs deltakelse i Europa.

Det betyr at Molde har ei kampfri uke til å forberede seg maksimalt til returoppgjøret førstkommende tirsdag på Aker stadion. Vinner Molde der venter playoff til Champions League, samtidig som laget er sikret minst gruppespill i Europa League. Om Molde skulle ryke ut mot Dinamo Zagreb venter playoff til Europa League.

Les også

  1. Målscorer Kamara om grisespillet: - Det var tøft

  2. Skullerud: - Dinamo er fortsatt favoritter

Les mer om

  1. Champions League
  2. NK Dinamo Zagreb
  3. Molde FK
  4. Eirik Hestad