Fotball

Jonevret: - Det skuddet betyr så mye!

Kjell Jonevret strålte etter seieren over Start.

 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen
svp://100447?view=bt

VIKING — START 1-0

STAVANGER (aftenbladet): Gliset til Kjell Jonevret etter seieren mot Start avslørte en større betydning enn bare tre nye poeng inn på konto.

14.128 tilskuere, 16-mai-fest, heng på tetlagene og visshet om at han skal gå i Folketoget søndag gjorde at Vikings trener boblet av glede. Dessuten var han innstilt på at kampen fort kunne ebbe ut med 0-0 da Zymer Bytyqi rappet til seg ballen og klinket den i mål fra 22 meter.

GLAD: En fornøyd Kjell Jonevret snakker med pressen etter seieren mot Start. Viking viste fram nok en side av laget mot Start, evnen til å vinne på dårlige dager. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

— Viking kunne ikke gitt seg selv bedre reklame enn dette. Vi skapte en kveld mange vil huske. Åh, så herlig, sier Jonevret mens han mottar gratulasjoner utenfor garderoben like etter seieren.

4. plass

Viking spilte på ingen måte noen stor kamp på denne festdagen. Ni kamper på 29 dager er i ferd med å sette sine spor hos slitne spillere. Men med 1-0-seieren over Start klatret Viking til 4. plass på tabellen.

13 poeng av 15 mulige på de fem siste seriekampene forteller historien om et lag som har gjort store framskritt. Et lag som ikke spiller uavgjort like hyppig som tidligere, og et lag som har matchvinnere som dukker opp akkurat når det trengs som mest.

Som Zymer Bytyqi gjorde da han løste sitt første skudd mot mål etter at 87 minutter var passert.

Ingen oppvarming

Bytyqi skulle egentlig ikke spilt kampen en gang. Uten å ha varmet opp ble han kastet inn da Yann-Erik de Lanlay måtte ut med lyskestrekk etter 12 minutter.

— Det skuddet betyr så uendelig mye for oss. Jeg vurderte faktisk å kaste innpå Steinthor Thorsteinsson da de Lanlay måtte av banen. Men jeg landet på kreativiteten til Bytyqi, sier Jonevret – fornøyd med eget valg.

— Vi har tre-fire spillere med egenskapen til å avgjøre slike kamper. Det var herlig å se at vi klarte det. Det blir lett å gå i 17. maitoget nå, legger svensken til.

 1. Les også

  Sen scoring sendte Viking-fansen til himmels

svp://100447?view=bt

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. IK Start
 4. Kjell Jonevret

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sen scoring sendte Viking-fansen til himmels

 2. FOTBALL

  Jonevret glad – men spent på hvem som blir værende

 3. FOTBALL

  - Ti minutter ødela for oss

 4. FOTBALL

  Viking høyt oppe etter solid seier over RBK

 5. FOTBALL

  Ingen Hoseth mot gamleklubben

 6. FOTBALL

  Stabæk sørget for en skikkelig Viking-nedtur