Fotball

Toppscoreren skadet da EIK vant

Mathias Perttamo kan være ute resten av sesongen.

Espen Rasmussen, som scoret ett mål og stod for en målgivende pasning, i fint driv nedover høyresiden. Til høyre Brian Jensen, som til tider fikk kjørt seg mot den innsatsfylte og raske vingløperen.
  • Kjell Åvendal

EIK-BRANN 2 2-0

En god første omgang la grunnlaget da Egersund slo Brann 2 med 2-0 hjemme i Idrettsparken søndag ettermiddag. Etter mandagens tap mot Stabæk, var det et revansjesugent og tent Egersund-lag som gikk rett i strupen på det unge Brann-mannskapet, med høyt press og stor aggressivitet i duellene.

Den spillemessige dominansen ga ikke umiddelbare resultater, men etter en liten halvtime kom den første scoringen da Espen Rasmussen ble spilt igjennom av Mathias Perttamo og avsluttet med å vippe ballen over gjestenes keeper Ådne Nissestad.

Perttamo skadet

På overtid i første omgang var rollene byttet om. Rasmussen forserte fint på høyrekanten, og la inn foran mål der toppscorer Perttamo kunne bredside ballen i mål. Dessverre måtte Perttamo ut med det som trolig er ribbeinsbrudd, og i verste fall kan resten av sesongen ryke for den målfarlige angriperen. Fra før av har Egersund også den danske spissen Christian Andreasen ute med en lyskeskade, mens Espen Skogen kom innpå som reserve søndag og spilte sin første kamp på flere måneder.

Brann var sjelden farlige før pause, men yppet seg litt det første kvarteret av andre omgang. Farligst var rødtrøyene da Miguel Diez og Dennis Nielsen så vidt fikk klarert ballen bort via stolpen etter en god kontring, der Joachim Soltvedt stod klar til å sette ballen i det tomme buret. Egersund hadde også en del muligheter til å øke ledelsen, men hadde ikke stilt inn langskuddene, som stort sett gikk godt til side for mål. Og etter å ha presset høyt hele første omgang var det et slitent hjemmelag som hadde mer enn nok med å forsvare seg det siste kvarteret, da Brann flere ganger kom ubehagelig nær scoring.

Tredjeplass

Egersund-trener Bengt Sæternes var godt fornøyd med det laget hans presterte før pause, og framhevet særlig Kenneth Grandes betydning. — Han er vår viktigste ballfordeler, og det var viktig å ha han tilbake etter skade. Det gjør at vi får en helt annen flyt i spillet enn vi har sett i de siste kampene. Men honnør til hele laget, som la ned en god innsats og fikk betalt for det med en fortjent seier, sa Sæternes.

En seier som førte tigrene opp på tredjeplass på tabellen med 28 poeng, noe som er fem bak ledende Åsane. Neste helg skal Egersund ut i rogalandsderby borte mot Vidar, som ligger på andreplass. Brann, som har tatt 15 av 22 poeng hjemme, skal opp mot Vard Haugesund på Brann Stadion neste mandag.

Egersund - Brann 2-0 (2-0)

Idrettsparken Egersund, 310 tilskuere.

Scoringer: 1-0 Espen Rasmussen (27), 2-0 Mathias Perttamo (45).

Dommer: Daniel Higraff, Brodd.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. SK Brann
  3. Egersunds IK