Tettey og Parr møtes i playoff-kamp til Premier League

Rivalene Norwich og Ipswich barker sammen.

Alexander Tettey og Jonathan Parr har begge muligheten til å spille seg til Premier League i løpet av de neste ukene.
  • 100% Sport

Derby gikk på et ydmykende 0-3-tap for Reading i serieavslutningen og falt utenfor plassene som gir playoff om opprykk til Premier League. I stedet får Jonathan Parrs Ipswich sjansen.

Den ene playoff-semifinalen blir både et hatoppgjør og en kamp med to norske innslag.

Parrs Ipswich møter nemlig Norwich og Alexander Tettey. Kampene mellom Norwich og Ipswich, begge lag fra Øst-England, kalles for «East Anglian Derby», og er blant de mest tradisjonsrike rivaloppgjørene i engelsk fotball.

– Det kommer til å bli trøkk. Det er klart det er spesielt å spille mot Norwich. Du merker det veldig godt på supporterne og de som har vært rundt klubben lenge. Det blir spennende å møte Tettey. Han er veldig hyggelig og fin fyr, men når vi spiller kamp, spiller vi kamp, sier Parr til NRK.

Derby-nedtur

Derby har falt som en stein i mesterskapsserien, og lørdag traff laget bunnen. Reading fra nedre halvdel knuste det med 3-0, og tapet betyr at det ikke engang får spille playoff om opprykk til Premier League.

Steve McClarens menn lå lenge an til direkte opprykk, men en grusom vår har ødelagt alt.

Nedturen begynte med tap for Fulham 28. februar, og etter det har klubben tatt ynkelige 12 av 39 mulige poeng. På de 13 siste kampene har det vunnet to kamper, spilt seks uavgjort og tapt fem.

De eneste lagene som er slått i den svake perioden, har vært nedrykksklare Wigan og Blackpool.

Brentford til playoff

Fire lag kjempet om de siste to playoff-plassene. Brentford sikret sin ved å slå Wigan 3-0, mens Ipswich klarte det til tross for at laget tapte 2-3 for Blackburn. Parr startet, men ble byttet ut etter 54 minutter.

Wolverhampton hadde sjansen til å kapre en plass, men falt utenfor på målforskjell. Det slo Millwall 4-2, men hadde fem færre plussmål enn Brentford og fire færre enn Ipswich.

Ipswich møter Norwich, mens Brentford og Middlesbrough spiller i semifinalen om opprykk.

Ett lag slår følge med Bournemouth og Watford. (©NTB)